12 januari: Hoi An

De bus naar Hoi An blijkt de "tourist" bus te zijn en doet zes uur over hondertwintig kilometer. Dat komt omdat er drie stops zijn ingelast, o.a. bij de "marble mountains" waar marmer wordt gewonnen. Het hele dorp staat vol met wanstaltige woonwagenkunst.

Hoi An zelf blijkt een soort Vietnamees Volendam te zijn. Eén en al souvenirwinkels en de ganse dag "madam, you want motorbike, cyclo, come into my shop, newspaper" etc. Ze zijn hier veel opdringeriger dan elders in Azië en af en toe kan je ze wel wurgen. Noooooooooooooooooooooo!!!! zeggen we de hele dag. De sfeer is wel gezellig in Hoi An en er zijn ook echt wel mooie dingen. Bijvoorbeeld deze overdekte Japanse brug uit de 16e eeuw.

 

13 januari: Hoi An

We vermaken ons prima in Hoi An, ook vandaag. De stad ligt aan het water, de Thu Bồn rivier. Het gewone leven kabbelt hier rustig voort en de mensen maken zich niet al te druk.

 

Ergens in een zijstraat vinden we een restaurantje met een biertap voor de deur. We vragen aan de twee jongens die buiten zitten of het bier lekker is. Het blijken twee Hollanders te zijn, Jascha en Barend. Zij zijn via de transiberië express en China hier terecht gekomen. Na een uurtje komt vriend Sander erbij en zeven uur, vele porties wonton en tweeënvijftig biertjes later nemen we afscheid. We hebben allemaal in tijden niet zo gelachen.

Het bier is overigens erg lekker, ijskoud en het kost maar drieduizend dong per pul. Eén euro is twintigduizend dong, je hebt dus bijna zeven biertjes voor je ene euro. De drie vrienden hebben moeite om bier te bestellen vanwege hun Brabantse accent. Peet heeft als Hagenaar geen enkele moeite te bestellen, gewoon zo plat mogelijk BIA zeggen voor de juiste uitspraak...

 

14 januari: Hoi An

Nog een dagje Hoi An is zeker geen straf. Met slenteren, terrassen en om ons heen kijken vullen we met gemak weer een dag.

Je krijgt van alles aangeboden als je op een terras zit. Deze vrouw heeft jointjes in de aanbieding en blowt zelf flink door om reclame te maken.

 

Kijk, er loopt een man met bananen voorbij.

 

De bedelaars hier zijn niet snel tevreden. Deze bedelares is erg ontstemd en smijt het geld wat we haar geven boos op tafel omdat ze de aalmoes te weinig vindt.

Klik hier voor het vervolg, Saigon

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020