11 november: Krugerpark dag 2

Vandaag staan we vroeg op. Vroeg? Zeg maar rustig erg vroeg! Om vijf uur gaat de wekker en na wat koekjes gaan we "op safari". Het heeft de hele nacht geregend, de ruiten van de auto zijn beslagen. Direct uit het kamp moeten een paar impala's zich ijlings uit de voeten maken, de ruiten zijn nog teveel beslagen...

Een half uurtje later zien we een auto stil staan langs de kant van de weg en dat betekent zachtjes naderen, er is wild te zien. Het is de majestueuze achterkant van koning Leo, ook al lid van "the big-five". Als we hem daarna ook nog even in volle glorie kunnen bewonderen en haastig de camera proberen scherp te stellen is ie alweer weg. Helaas verdwijnt hij definitief in het hoge gras en kunnen we geen foto maken.

Na van de schrik te zijn bijgekomen is het weer een poosje rondrijden geblazen. Tot we op een gegeven moment een paar struisvogels zien. Mar wil net een foto maken als Peet naar adem hapt... Een neushoorn! Drie neushoorns! Op nog geen dertig meter van de struisvogels staan drie vervaarlijk uitziende "witte neushoorns" te grazen. Ze kijken op en gaan daarna rustig verder met grazen. Bang? Nou nee, wel zweten en fluisteren en zachtjes achteruit rijden met bonzend hart.

 

Na nummer twee en drie van de "big-five" te hebben gezien zijn we wel toe aan de rit "huiswaarts". Het is wel mooi zo, na het ontbijt en de lunch gaan wel weer verder.

Om een uur of drie 's-middags gaan we weer op pad. En kijk eens, niet alleen het wild is mooi, er zijn ook prachtige vogels te zien. Wat dacht je van deze yellow hornbill? In het Afrikaans heet hij: geelbekneushoringvoël.

 

Deze dag is een vruchtbare dag. Na het wild en de mooie vogel komen we deze wonderlijke giraffe tegen... Of zijn het er nu twee?

 

Ook leuk, deze twee mestkevers die samen bezig zijn van deze verse olifantedrol iets moois te maken. Pa mestkever zit bovenop aan het stuur en roept naar ma welke kant ze op moeten gaan.

 

Die drol trouwens, zou die van deze rakker kunnen zijn? Wat een knoert en zo dichtbij! Een "bul" op leeftijd. Nummer vier van de "big-five" dus. We hadden ze al eerder in de verte mogen zien, maar zo pal naast de auto...

 

We gaan terug naar lower sabie. Even lekker in het zwembad poedelen en bijbruinen. Maar ook daar geen rust. In de boom naast het zwembad zitten meneer en mevrouw "lizard"...

Klik hier voor het vervolg, Marloth Park

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020