10 januari: Hué

Vandaag gaan we weer eens vliegen. Ditmaal naar Hué, een dikke vijfhonder kilometer zuidelijker. Vietnam Airlines is wel wat anders dan Lao Airlines. Dit keer een echt vliegtuig, een Airbus. Na aankomst gaan we zoals gebruikelijk eerst een stuk lopen om de stad te verkennen. Ook hier is het druk, maar in vergelijking tot Hanoi is het een dorp.

 

De temperatuur in Hué is gelukkig wel wat hoger dan in Hanoi. Jammergenoeg regent het hier vaak. Overal zijn poncho's en paraplu's te koop. Wij hebben nog mazzel, alleen af en toe een miezertje. Deze oude vrouw is er op gekleed...

 

Vietnam is bekend om zijn konisch gevormde strooien hoedjes, Nón lá. Op de markt zijn ze volop te koop.

 

11 januari: Hué

We huren weer eens een brommertje en gaan de gedownloade fietsroute door Hué doen. Het is maar goed ook dat we geen fietsen hebben gehuurd, in de ochtend houden we het niet droog. Er staan overal plassen en we moeten dwars door rijstvelden met de benen opgetrokken zwabberend ons een weg banen.

Na wat foute navigatie komen we uiteindelijk bij de graftombe van keizer Tự Đức aan. Hij is hier niet begraven, dit was meer een soort buitenverblijf voor hem en zijn omvangrijke verzameling vrouwen (104!). Het complex is erg sfeervol aangelegd.

 

In het paleis zelf komen we een Vietnamese familie tegen. De oudste hult zich voor de grap in een keizerlijk gewaad. Het staat hem voortreffelijk.

 

Ook zonder kostuum is deze vriendelijke man een foto waard.

Klik hier voor het vervolg, Hué vervolg

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020