1 januari: Luang Prabang

Het is op nieuwjaarsdag net zo bewolkt als op oudjaarsdag en het is koud. We schatten zo'n 15-18 °C overdag. Maar ja, het boottochtje is al besproken. Op naar de Pak Ou grotten, vijfentwintig kilometer stroomopwaarts met de slowboat, twee uur varen, richting de bergen. Gelukkig is er een stop na een uur ingepland, een bezoekje aan het o zo toeristische dorp waar de locals Lao whiskey stoken. Na te hebben afgemeerd eerst maar eens bibberend genieten van het uitzicht.

 

De oude vrouwtjes van het dorp met hun tingeltangels zien er innemend uit.

 

Na nog een uurtje stroomopwaarts tegen de wind in pruttelen zien we eindelijk de ingang van de grot liggen. We zijn niet alleen...

 

Uiteraard is het weer betalen geblazen, tienduizend kip dit keer. Dat lijkt heel wat, maar het valt mee, dertienduizend kip is één euro. Er zijn twee grotten en binnenin de eerste grot staan ontelbaar veel grote en kleine Boeddha's.

 

Na een fikse klim komen we hijgend boven bij de tweede grot. Deze is zo diep dat je een zaklampje nodig hebt om iets te zien. De zaklampjes zijn natuurlijk te huur bij de monumentale ingang. Ze staan op het krukje.

 

 

2 januari: Luang Prabang

We hebben nog een dag in Luang Prabang. Die besteden we met een beetje rondwandelen in de stad en aan de Mekong. Daar zien we dat de Mekong niet alleen een waterweg en een visvijver is maar ook een openbaar toilet.

 

Nog wat sfeerbeelden in de stad en een mooie oude mercedes.

Klik hier voor het vervolg, Vientiane

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020