26 december: Bolaven plateau

Vroeg in de ochtend staat meneer To, onze gids, op de stoep. In de ochtend is het hier heerlijk koel en na het ontbijt steken we met een bootje de rivier over. Op de andere oever staat het minibusje van meneer To te wachten met zijn chauffeur. We rijden anderhalf uur en moeten dan weer de Mekong oversteken, dit keer met een pontje.

 

Vanaf hier is het nog tien kilometer rijden door Champasak naar de Wat Phou. Wat Phou is een Khmer tempel en is in 2001 benoemd tot werelderfgoed. Het complex stamt uit de tiende eeuw en heeft wel wat weg van de Angkor Wat in Cambodja, maar dan kleiner. Er is een museum met mooie oude beelden en de tempel ligt tegen een heuvel aan. Er zijn twee paleizen, links voor de vrouwen, rechts voor de mannen. Dit is die van de mannen.

 

Daarna loopt het pad omhoog, omringd door frangipani bomen, die in bloei staan. De frangipani is de "tulp" van Laos.

 

In de "sim", het heiligste gedeelte, staat uiteraard weer een mooie Boeddha.

 

Overal ruik je de wierook. Er wordt wat af geofferd.

 

Op weg naar het Bolaven plateau stoppen we bij alweer een Frans overblijfsel, een koffieplantage. Ze verbouwen hier arabica en robusta koffie. Marianne poseert bij de arabica met meneer To.

 

Aan het eind van de dag komen we bij ons verblijf aan, het Tad Fane resort. Het ziet er mooi uit en ligt midden in de natuur.

Klik hier voor het vervolg, Pakse & Vientiane

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020