10 november: Krugerpark

Vandaag gaan we naar het wereldberoemde Kruger park. Dat grote park heeft een aantal toegangspoorten. Wij kiezen voor de orpen gate en rijden via het satara kamp naar het lower sabie kamp. Daar hebben we twee nachten geboekt in een bungalow aan de buitenrand van het kamp, dichtbij de wilde beesten!!!

 

Als we in het park zijn zien we al vrij snel de eerste dieren in de verte. Daarna een tijdje niks en ineens ZEBRA'S!!! Van heel dichtbij! Een schitterend gezicht.

 

Rijden door het park betekent constant om je heen moet kijken en in het struikgewas speuren. Deze dame waren we bijna voorbij gereden!

 

Er zijn ook prachtige bijzondere bomen in Kruger. Dit is de meest zuidelijke baobab boom van Afrika. Het duurt even voordat we een mooi plaatje kunnen schieten, een of andere idioot had zijn auto ernaast gezet om de boom aan te raken...

 

Nog helemaal ontroerd van alle beesten, alle mooie bomen, vogels en de omgeving zitten we er zo langzamerhand doorheen. Vanaf de orpen gate naar lower sabie is het ongeveer hondervijftig kilometer. De maximum snelheid in het park is vijftig kilometer per uur. We stoppen vaak voor al dat prachtigs, dus ga maar na hoe lang we in de auto zitten...

Bijna bij lower sabie aangekomen krijgen we nog een toegift. De eerste van de "big-five", de buffel.

 

Hierna zijn we blij als we in het kamp aankomen. Er is zoveel om samen over na te babbelen... Om negen uur liggen we dan ook uitgeteld op ons bed, wat een dag!

Klik hier voor het vervolg, Kruger Park dag 2

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020