24 december: Si Phan Don

Na anderhalf uur wachten aan de grens worden we door een minibusje opgehaald. Er wordt gevraagd of we zin hebben om onderweg te stoppen bij de "khone phapheng" waterval. Khone Phapheng betekent "geraas van de Mekong" en dat wordt wel duidelijk als we daar aankomen. De waterval is met z'n eenentwintig meter niet erg hoog, maar wel breed, meer dan een kilometer. Je kunt hier vast goed raften!

 

Daarna worden we naar ons hotel gebracht, het Muang Khong villa, gelegen op het grootste eiland in de regio, Don Khong. Erg groot is het eiland niet, het meet twaalf bij vier kilometer. Het maakt onderdeel uit van Si Phan Don, wat Laotiaans is voor vierduizend eilanden.

Het is al snel duidelijk dat de Laotiaanse economie voor een belangrijk deel leunt op het toerisme. Of je maar wil lappen...

 

Ons hotel ligt aan de rivier en onder het genot van een biertje op het terras kijken we om ons heen. De hele dag is de lokale bevolking op de Mekong bezig met op de een of andere manier vis te vangen.

 

25 december Si Phan Don

Het is eerste kerstdag maar daar merk je hier niet veel van. We besluiten om een dagtocht te maken op de Mekong om de eilanden te bekijken. Dit keer de "slowboat", een notendopje met een zacht pruttelend motortje eraan.

 

Onderweg kan je wel foto's blijven maken... Let op de reiger bovenop de waterbuffel.

 

Badderen gebeurt hier natuurlijk discreet, met kleren aan!

 

We sluiten de dag af met een kerstdiner bij volle maan aan de Mekong. Het is duidelijk afzien, volgend jaar maar weer kerst bij pa & ma.

Klik hier voor het vervolg, Bolaven plateau

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020