6 december: ziek in Bangkok

Na de shock van de hoge koorts bellen we een dokter. Tja, die komen dus niet meer op zo'n feestdag. Neem maar wat paracetamol en kom morgen maar naar het ziekenhuis is het antwoord. We gaan naar het Mission Hospital. Dat blijken zevendedags adventisten te zijn. Peet wordt getest op malaria, dengue en wat dies meer zij. Gelukkig is het niets van dit al, een gewone griep volgens de Indiase dokter. Paracetamol en vitamine C.

's-Avonds loopt de koorts verder op, tot 40,2 °C.

 

7 december: ziek in Bangkok

Ook vanavond gaat de temperatuur weer de verkeerde kant op. Dus maar weer de dokter gebeld.. Ditmaal komt hij wel, dokter Boonyong, een klein, broodmager mannetje. Uit zijn grote tas haalt hij van alles te voorschijn. Al mompelend "high fever-no good" en "you blood pressure-too high" onderzoekt hij Peet.

Giechelend zegt hij "you fat" en steekt vijf vingers in de lucht, "you lose five kilo" en tegen Mar "you skinny-better-haha". Peet krijgt nu zes verschillende "good medicines", o.a. antibiotica en een spuit antibiotica in de kont. Lachend zegt de doc: "you young-you good medicine-you 24 hours are better".

De rekening? Honderdvijftien euro. Geen dollars, "dollar no good, euro better-very nice money, haha". Het voorgenomen duikavontuur zal ook wel niks meer worden, behalve de koorts heeft Peet ook nog ontstoken holtes!

 

8 december: ziek in Bangkok

De medicijnen van de dokter beginnen te werken. Langzaam gaat het beter en zakt de koorts. Mar loopt de hele dag met de ziel onder de arm.

Klik hier voor het vervolg, Koh Chang

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020