3 december: naar Bangkok

De vlucht met Ethiopian Airlines is zeker niet slecht, wel erg vermoeiend. Bij het inchecken is het een chaos van jewelste. In Addis Abeba wordt onze aansluiting naar Bangkok keurig vastgehouden voor ons.

4 december: Bangkok

Het vliegtuig landt volgens schema in Bangkok. Als we door de paspoort controle zijn de staat de bagage al op ons te wachten.
Na een vlotte taxirit komen we aan bij het Royal Hotel.

 

"The Royal Hotel is a tourist class hotel ideally situated in the heart of the old town of Bangkok. Here one can explore plenty of tourist attractions concentrated in the city such as the Grand Palace, the National Museum, several best-known Buddhist temples, shopping centres, government and United Nations offices at a short distance". Klopt. Geen woord teveel.

In de middag gaan we op jacht naar kaartjes voor de bus naar Koh Chang en even de mail raadplegen. Waar? In de welbekende toeristen- en backpackersstraat Khao San Road natuurlijk.

 

De hele stad is versierd vanwege de zevenenzeventigste verjaardag van koning Bhumibol. Vooral 's-avonds is het een drukte van belang. Overal lichtjes en portretten van de koning...

 

 5 december: Bangkok

Vanavond is het pakjesavond in Nederland. Vandaag wordt in Thailand de verjaardag van de koning gevierd. Vlakbij het democracy monument op het grote feestterrein, pal voor onze deur, wordt alles in gereedheid gebracht. Deze schatjes zijn al vroeg opgestaan.

 

Het is te heet om dit alles te bekijken. Bovendien wachten de Wat Phra Kaew en het Grand Palace. We komen er niet zomaar in met onze slippers... Te bloot dus, tja en om dan weer terug naar het hotel te gaan... Handiger is het om ter plekke schoenen te huren. Kost maar tachtig cent voor twee paar. Heel wat beter dan het hele eind terug lopen. Het is niet alleen heet maar ook nog beredruk vandaag.

 

In de middag gaan we om wat verkoeling te krijgen varen met een "longtail-boat" over de chao praya Rivier. Die rivier loopt dwars door de stad en heeft vele zijrivieren (khlongs). Er is volop leven in het "Venetië van Azië"...

 

Aan het eind van de middag willen we wat gaan eten. Dat is nog niet zo eenvoudig. De wegen zijn afgezet door massa's politieagenten en overal langs de weg staan mensen te wachten.

Opeens valt er een doodse stilte en stopt al het verkeer. We snellen naar de kant van de weg, en ja hoor daar komt een optocht van Rollsen en Mercedessen aan. We zien hem door het raampje van zijn auto! De koning zit in de eerste Rolls samen met zijn vrouw Sirikit. Helaas mogen er absoluut geen foto's worden gemaakt.

Na de optocht kunnen we wel rustig een eetgelegenheid opzoeken. Na het eten mompelt Peet: "Ik ben een beetje moe en heb vast koorts". Inderdaad, bij thuiskomst blijkt de thermometer 39,8 °C aan te geven. Ook een hoogtepunt...

Klik hier voor het vervolg, ziek in Bangkok

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020