1 december: Bethlehem

Weer eens lekker vroeg uit de veren, een hoop te zien vandaag. Eerst naar de noordelijke Drakensbergen, het Royal Natal National Park om het "amphitheater" te bekijken. Het amphitheater is een rotswand van acht kilometer lang. Je ziet hem al van verre. De rit ernaartoe is schitterend, de bergrug wordt steeds indrukwekkender...

 

Na een uurtje te hebben rondgebanjerd is het mooi geweest en gaan we de auto in op weg naar het Golden Gate Highlands National Park. Dit park ligt tegen de grens van Lesotho, het woongebied van de Basotho stammen.

Onderweg laten we ons als twee bleekneusjes in de val lokken... We slaan af naar een Basotho cultural village. Alles ziet er van een afstand heel serieus uit en we laten ons verleiden tot een rondleiding. Al snel wordt duidelijk dat we in een echte "tourist trap" zijn gelopen. Wat een nep! We moeten er wel om lachen acheraf.

De chief naast Mar lacht zijn brede lach en de gids (met pet) is ook nog stomdronken. Vast van het zelfgestookte bier dat Mar ook moet proeven... Blehh!

 

Overigens het uitzicht vanaf dat dorp is schitterend en de huisjes hebben zowat dezelfde vorm als de bergen erachter.

 

We komen uiteindelijk uit in het plaatsje Bethlehem, waar we overnachten in het Cambridge Guesthouse.

 

2 december: Jo'burg

Op het programma staat de laatste van de zevenveertighonderd kilometer Zuid afrika voor nu, de rit van Bethlehem naar Johannesburg. Overigens, Bethlehem doet zijn naam wel eer aan, het hangt vol met kerstversiering.

De rit door "Oranje Vrijstaat" (Freestate) is uitermate saai. Dit is "die boer se land", één en al akkers en weiden en dat tweehondervijftig kilometer lang. Hier wonen veelal de afstammelingen van de de Hollanders. Wel even wennen na Eastern Cape (zwart Zuid Afrika) en Natal (Brits Zuid Afrika). We maken geen enkele foto.

Dank zij Claire's sms-jes vinden we vlot de weg en komen in de middag bij "the cottage" aan.

Zo ziet het er bij haar in de buurt uit, alles in het Engels en in het Afrikaans.

 

Nog iemand interesse in een tekkel?

 

De laatste ochtend in Zuid Afrika is was- en luierdag.

 

3 december: naar Thailand

In de middag worden we op de airport afgeleverd voor onze vlucht naar Bangkok via Addis Abeba. De limousine staat al voor.

Klik hier voor het vervolg, Bhumibol's verjaardag

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020