7 november: Johannesburg

Na een (te) lange vlucht met matig eten komen we stipt op tijd eind van de ochtend in Johannesburg aan. We worden opgehaald door Claire, de eigenaresse van onze eerste B&B in Zuid Afrika. Ze komt aanrijden met een oldtimer, een knalgroene Jaguar XJ 4.2.

 

We poseren samen voor "the cottage" zoals het tuinhuisje is genoemd dat Claire en Gavin verhuren.

 

's-Avonds verzorgt Gavin, de echtgenoot van Claire een "braai" aan de rand van het zwembad.

 

Wij slapen heerlijk onze eerste nacht in Zuid Afrika.

 

8 november: Sabie

Na een best "English breakfast" worden we weer terug gebracht naar het vliegveld om daar de huurauto op te pikken. Het is wennen aan het rijden aan de "verkeerde" kant van de weg.

Onderweg, vlak bij Middelburg, maken we een korte stop bij de Botshabelo mission post. Hier kan je zien hoe de Ndebele stam vroeger leefde. Wel en klein beetje "Volendam". Erg kleurrijk die huizen en kleding.

 

We rijden verder de N4 af en voorbij Machadodorp nemen we de R36 richting Lydenburg. Na vijf minuten op de R36 schrikken we ons rot, een grote baviaan van minstens één meter steekt de weg over, vlak voor de auto. Hij kijkt ons boos aan omdat we zo hard op zijn weg durven te rijden! Met bonzend hart rijden we ietsjes minder hard verder naar Lydenburg. Ook daar staan de jacaranda bomen in bloei, mooi heh?

 

Om een uur of half vijf komen we uitgeput aan in Sabie. In Sabie hebben we het Bauhinia Guest House geboekt. Na een douche en twee laarzen bier zijn we weer boven Jan. 's-Avonds eten we in Sabie een voortreffelijke forel met een overheerlijk Kaaps wit wijntje erbij. De bedden in het guesthouse zijn uitstekend.

 

9 november: naar Hoedspruit

Ook hier is het ontbijt gigantisch. Fruitsalade/sapje/yoghurt/cereals/gebakken ei/spek/tomaat/worstjes/toast/marmelade/koffie, pfff. We kunnen hiermee de lunch overslaan en hebben aan twee keer per dag eten meer dan genoeg. De route die we vandaag rijden heet de panoramaroute. Hij begint bij de MacMac Falls.

 

Daarna kom je langs "the pinnacle", "gods windows" en "Bourkes luck potholes.

 

Vervolgens de "drie rondavels". Deze heten zo omdat ze sprekend lijken op zo'n typisch Afrikaans hutje. In een rond huis heb je nooit last van boze geesten!!!

 

Na al dit natuurschoon zijn we nog niet klaar... Ook nog even de echo caves meegepikt. Daar komen we toevallig langs op weg naar Hoedspruit. We gaan de grot in met onze gids Nelson. Een van de grotten heet de olifantsgrot. Hoe komen ze erbij...

 

Opeens vliegt er een vleermuis rakelings over ons hoofd en landt op een stalactiet. Als je goed kijkt zie je hem hangen.

 

In Hoedspruit hebben we de "weaversnest familysuite" in de Blue Cottages. Een schitterend gebouw in een grote tropische tuin. We hebben wel vijf beddden tot onze beschikking. Prinses Mar en Prins Peet in Zuid Afrika!!

Vandaag hebben we vierhonderd kilometer afgelegd. Dus hebben we wel wat verdiend. 's-Avonds genieten we dan ook van de "home-cooked three-course dinners are served by lamp light on the farmhouse veranda overlooking the lush tropical gardens".

Klik hier voor het vervolg, Kruger Park

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020