20 September naar Kakamas

Eerst maar weer eens proberen of er internet in town is. Jawel, vlakbij is een internetcafé. Alleen laat de verbinding heel wat te wensen over. We posten een paar pagina's maar daar houd het dan wel mee op. Jammer, maar na een half uur geven we de brui er aan.
Vlak bij de stad, 15 km oostwaarts, ligt het Goegap Nature Reserve. We gaan er heen en zijn zo'n beetje de enige die dat doen. Heerlijk, we hebben bijna 7000 ha voor onszelf en de beesten die er rond lopen.

Natuurlijk is er niet alleen fauna te bewonderen, maar de flora mag er ook wezen. Hieronder de "kokerboom".

De planten zijn uitstekend aangepast aan dit droge klimaat. Hier groeien voornamelijk vetplanten en natuurlijk cactussen.

Van de fauna afdeling laten we alleen de Gemsbok zien. We zijn een tamelijk grote kudde tegengekomen. Schuw zijn ze zeker en Peet zijn tijgersluipgang hebben ze snel door :-(

Je hoort ze denken, wat is dat nou voor een halve gare... laten we hem maar goed in de peiling houden!!!

Na een uur of twee houden we het voor gezien. Het is tenslotte kilometerweek en we moeten nog 350 kilometer verder vandaag. we rijden op de N14 oostwaarts en dat is echt dwars door een van god en alle mensen verlaten streek. bovendien is het behoorlijk droog en heet hier. We komen langs en rijden door plaatsen met namen zoals Houmoed, Bladgrond en Pofadder.

In Pofadder vinden we troost...

Aan het eind van de middag strijken we neer in het Ebenaeser guesthouse vlakbij Kakamas. We hebben dit guesthouse uit de "Portfolio guide", een aanrader als je naar Zuid Afrika gaat en zoals wij graag in luxe B&B's verblijft.
Marianne zit hier lekker te lezen bij de zonsondergang over de wijnvelden. (Lekkere wijn trouwens).


Klik hier voor het vervolg, Augrabies