18 September de laatste dag Cederbergen

Vandaag is het het alweer de laatste dag in de Cederbergen. Als we opstaan is het nog erg koud, maar gelukkig kruipt het zonnetje boven de bergen uit zodat we toch aan de rand van het zwembad buiten kunnen ontbijten.

Vanaf het Waboomhuys hebben we ook een schitterend uitzicht.
Op de Pakhuyspas met op de voorgrond een cottage wat aan backpackers wordt verhuurd

en op de wijngaard van de buren en hun mooie huis.

Na het ontbijt gaan we naar de farm van Mark en Marinda Botha, die de cottages voor de eigenaar Thys Kruger verhuren. Bij Mark konden we zowaar mailen op zijn stokoude pc met luid krakend modem. Apetraag, maar we hebben mail kunnen versturen!
Op de farm wordt o.a. rooibos verbouwd. Het ziet er uit als verpieterde bremstruikjes....

We gaan op het landgoed een tocht door de "Ystervarkkloof" maken. Een ystervark is een stekelvarken in het Afrikaans.
Het is erg mooi op de tocht en je komt geen mens tegen. Wel een vreemd soort bewegend gras. Of is het toch een sprinkhaan? 

We hebben 1,5 uur gelopen over het terrein van de Krugers. In de middag hebben we daar flink van uitgerust en aan het eind van de middag zijn we nog de Alpha Excelsior winery wezen bekijken. En proeven natuurlijk!!!
De winery is een jaar of twee terug gekocht door een Engelse vrouw en haar Zuid Afrikaanse man. Ze hadden de ballen verstand van wijn maken, maar vonden deze plek zo mooi dat ze de uitdaging zijn aangegaan. Na een paar cursussen is het ze wel degelijk gelukt om tot een heerlijke wijn te komen. En oh, wat is de terugweg toch een eind lopen....


Het wordt eentonig, de haard gaat aan en we gaan lekker.....


Klik hier voor het vervolg, naar Springbok