15 September Lambert's Bay en Bird Island

Aangekomen in Lambert's Bay gaan we op zoek naar een B&B. Via de VVV komen terecht bij het Raston Guest house. Mooie houten vloeren, ruime sfeervolle kamers en voor de prijs (een kleine 40 euro inclusief ontbijt) hoeven we het ook niet te laten. We laden snel onze koffers uit en zetten ze in de kamer.

Voor de kamer is een binnenplaats met zwembad. 

Na een kop thee gaan we het dorp in en lopen naar Bird Island. Dat is eigenlijk geen echt eiland, maar een pier waarop verschillende vogelkolonies huizen. De grootste populatie is die van de "Cape Gannet", de Afrikaanse Jan van Gent. Ze zitten met zijn allen op een hoop en krijsen de oren van je kop. De stank is ondraaglijk, dat ze er zelf niet gek van worden.

Verderop zien we een verdwaalde "SchoorsteenveŽr" tussen de "Kelp Seaguls".

Dat "Kelp" van de zeemeeuwen komt vast van het gigantische zeewier wat langs de kade meedeint op de golven.

Op de rede liggen de vissersboten met hun lange sleepnetten klaar om uit te varen.

Tot slot komen we nog een verliefd stelletje "Oyster catchers" tegen. Hoe die aan hun naam komen.... (NB. Achteraf blijken het geen oyster catchers maar cormorants, aalscholvers, te zijn. Op pagina 24 staat een echte oyster catcher)

Na Bird Island is het alweer bijna etenstijd. We eten een hapje aan de haven in Isabella's restaurant. Helaas wordt het langzamerhand steeds frisser.


Klik hier voor het vervolg, Cederbergen