1 Oktober, Addo Elephant Park vervolg

Zoals gezegd lopen er ook nog andere dieren in het Addo Elephant Park rond. Hier heb je Pumba, het wrattenzwijntje.

 

Ook een fraaie bewoner van het park is deze mannetjes Kudu.

De meeste bezoekers van het park zijn blanken, maar zo heel af en toe zie je donkere mensen. Een Xhosa echtpaar met twee kindertjes ziet in de verte een kudde olifanten.  

En omdat ie toch zo mooi is nog maar eens een "gewone" zebra.

Deze meid wordt opgejaagd door een hitsig mannetje. Gelukkig konden we ze nog net fotograferen toen ze achter elkaar aan renden.

En dit is een secretarisvogel. Hij lijkt echt op een pennenlikker die uit zijn werk komt.

Om een uur of twee houden we het voor gezien en rijden naar ons onderkomen voor de nacht. Uit de Greenwood guide hebben we de Lupus Den gehaald.

Lupus den (wolvennest) is een boerderij op een grote citrusfarm. De eigenaresse Priscilla is een op en top Engelse lady, haar man Noel lijkt meer op een echte boer. Het is daar erg goed verzorgd en we blijven daar ook eten. wel zo makkelijk als je 7 kilometer dirt road plus nog 5 "tarred road" van het dichts bijzijnde gat zit. Het eten is echt geweldig, 3 gangen met een heerlijke lamsbout als hoofdgerecht. Wat we voor wijn erbij hadden weten we niet meer, wel dat ie ook weer erg lekker was. Er logeerde nog een stelletje daar, DaniŽl en Corina, waar we een genoeglijke avond mee hebben doorgebracht.

Wat we niet moeten vergeten te vermelden is de geur. Te fotograferen is hij niet, maar het hoort er voor ons echt bij, een zware zoete sinaasappelbloesem lucht.

En zoet dat ze waren....

Klik hier voor het vervolg, de rainy Gardenroute