14 September naar het West Coast National Park

Vlak boven Yzerfontein begint het WCNP. De flora bestaat vooral uit "Fynbos" en in het voorjaar bloeien er vele soorten bloemen. Het levert mooie plaatjes op.


Het weer is heerlijk, 20-22 C en de zon is behoorlijk fel als ie achter de wolken vandaan komt. Af en toe stoppen we om een bloem close-up op de foto te zetten.

 

In het "flowerseason" is de "Postberg Section" geopend. Dit is het Noord-Westelijke deel van het park en daar houdt het asfalt op. We rijden kilometers over rood gravel en onze huurauto ziet er weldra niet meer uit. Ergens langs de kant staan een paar auto's geparkeerd en we zien mensen met verrekijkers. We stoppen ook en we boffen. Op een goede 100 meter afstand staan een paar zeldzame dieren. De Cape Mountain Zebra, omringd door Springbokjes

en een paar Bontebokken met een jongkie erbij.

Nog wat foto's bij de Kraaltjiesbaai en op weg naar Plankiesbaai.

 

Aan het eind van de middag verlaten we het park, boordevol indrukken. Vlak voorbij het park ligt Langebaan, waar we accomodatie zoeken. Het is niet druk, dus we vinden gemakkelijk iets en nemen de eerste de beste gelegenheid. Het wordt het Albatros Guesthouse, gerund door een ex entertainer die met pensioen is en zo voor zijn oude dag voorziet. Het B&B is pas open en alles is nieuw en brandschoon. Na een vismaaltijd op het strand met een overheerlijke fles Riebeek Cellars Chenin Blanc 2006 gaan we vroeg naar bed en we slapen lekker en lang. Het ontbijt, gemaakt door Tienie, de baas, is erg lekker en echt Afrikaans, veel van alles. Volgegeten pakken we de koffers en rijden Langebaan uit op weg naar Paternoster.


Klik hier voor het vervolg, Rocherpan via Paternoster