28 September naar de Sunshine Coast, Kenton on Sea

Wat we in ieder geval ook hebben overgehouden aan Abbotsbury is de Greenwood guide. In dit boek staan allerlei speciale "hand-picked" B&B adressen. Abbotsbury is er uiteraard eentje van en we hebben de guide bij Gordon en Sue aangeschaft. 

De rit van vandaag gaat naar de Sunshine Coast. Dit stuk kust tussen Port Elizabeth en East-London staat bekend om het hoogste aantal zonneuren van Zuid Afrika en we hebben wel zin in een paar dagen strand. Onderweg van Graaf reinet naar de kust rijden we door Somerset East, waar we op een terras boven de hoofdstraat een kopje koffie en een muffin nemen. We zitten tegenover een soort van Aldi en we vermaken ons met al het kleurige volk wat in en uit loopt.

 

Na zo'n 300 kilometer komen we aan in Kenton on Sea. Na twee B&B en hebben langsgereden, de een dicht en de ander vol, komen we uit bij Whitnall's. De cottage is veel te groot voor ons tweetjes, er is ruimte voor een man of tien.

Ook het plaatsje zelf bevalt ons maar matig. Het wordt uitsluitend bewoond door pensionado's die er de meest walgelijke huizen hebben laten bouwen. Het strand daarentegen is erg mooi en het zonnetje schijnt volop. Op naar het strand dus en we liggen er totdat tegen de avond de wind opsteekt en er een nevel het land op waait, brrr.  

28 September de Sunshine Coast, Boknes

De volgende ochtend verkassen we naar Boknes, 20 kilometer verderop. We belanden bij de B&B "Waterkant", die je raad het al ..... 

De bewoners van dit bijna 100 jaar oude huis zijn Evelyne en Edwin van Aardt, een beetje maf gepensioneerd echtpaar. Edwin produceert zijn eigen biodiesel en Evelyne runt het B&B-tje. We hebben het er goed naar onze zin en besteden heel wat tijd op hun "stoep" (veranda). Het uitzicht is prachtig, recht vooruit ligt de rivier en schuin links de oceaan.  

We rusten lekker uit in Boknes, liggen op het strand en wandelen af en toe over het strand. Je kunt naar het "Diaz-cross" lopen, een uur gaans. Op een rots staat een replica van het kruis dat Bartholomeus Diaz heeft geplaatst toen hij in 1488 hier aan land kwam. We komen onderweg helemaal niemand tegen, alleen wat vogeltjes en wat aangespoelde zaken.  

Eenmaal bij het kruis aangekomen klimmen we op de rots en zien dan de woeste oceaan.

De dagen glijden hier als los zand door je vingers...

Klik hier voor het vervolg, ADDO