27 September Valley of Desolation

Na heerlijk te hebben geslapen en ontbeten op de farm met kakelverse eitjes gaan we via Graaff Reinet naar het Camdeboo National park. In het park ligt de "Valley of desolation". De valley is een kloof met een stuk niemandsland erachter. Het ligt vrij hoog (1440 meter) en de weg er naar toe is behoorlijk steil zonder franje zoals vangrails.

 

Als we boven zijn is het nog wat mistig, maar dat trekt snel weg.

We maken nog een wandeling van een uur en als we nog een mooie foto in het zonlicht willen maken is de accu van de camera net leeg :-(.

We rijden terug naar Graaff Reinet, wat een aardig plaatsje is. Geen foto's, maar dat is niet zo erg, na een uurtje hebben we het daar weer gezien en gaan we terug naar de farm.

In de middag gaan we met Gordon en zijn jongste zoon Graham met zijn oude 4X4 "bakkie" uit 1976 over de farm crossen.

Op het land loopt heel wat klein wild rond en vliegt er van alles. wij als rechtgeaarde stadsmensen zien nog niet de helft van wat Gordon en Graham zien. Wij hadden dat dartele 5-tal Kudu dames op de helling niet gezien, zij ons wel. 

Er is een nieuw mannetjesschaap gekocht en om te wennen wordt hij apart gezet met een stuk of tien vrouwtjes. Zouden schapen en moslims daarom iets met elkaar hebben?  

De volgende ochtend serveert Nancy weer het uitgebreide heerlijke ontbijt in onze cottage.  

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan ons verblijf in Abbotsbury. We hebben van begin tot eind genoten en we zijn geweldig vertroeteld. Ook het gezelschap en het warme onthaal van de gastheer en gastvrouw zullen we niet snel vergeten.

Als je ooit op minder dan 300 kilometer van de farm bent, rij dan nog even door en ga een dag of wat naar Abbotsbury. Onvergetelijk!


Klik hier voor het vervolg, naar de Sunshine Coast