22 September Kgalagadi Transfrontier Park

Voor we weggaan nemen we nog even een paar foto's in het ochtendlicht. Onze kamer en terras. 

En een foto van de wijnvelden met die leuke Jeep op de voorgrond waar de kinderen van de baas in scheuren. Ze kunnen net bij het gaspedaal, we schatten de oudste een jaar of acht. De kids lagen nog te slapen.
 

Van Kakamas is het rechtdoor naar Upington, 90 kilometer oostwaarts. Onderweg zien we veel telefoonpalen met nesten er in. De bewoners zijn "weavers"en ze zijn niet groter dan een musje. Hele families wonen in deze nesten die soms wel 1 m3 groot zijn.

Vanaf Upington is het 190 kilometer noordwaarts op een rechte weg waar het er behoorlijk droog en dor uit ziet. Dan kom je bij Andriesvale, het laatste stukje bewoonde wereld, nou ja, als je dit gat van een paar honderd zielen nog bewoonde wereld kan noemen.
Dan houdt de luxe van asfalt voorlopig op. De bandenspanning laten we terugbrengen tot 1.6 en dan wordt het hobbelen, stuiteren en stof happen op. Nog 50 kilometer naar het kamp, naar onze eerste overnachtingplaats genaamd "Twee Rivieren". dat kost je ruim een uur en je nieren. Onze Clio voelt zich niet echt prettig op deze "weg", wij evenmin.

Eenmaal in het kamp aangekomen is het leed snel geleden. We hebben een fantastische "Family Cottage" met alles erop en eraan.
We worden meteen begroet door de vaste bewoners, de grondeekhoorns.

I de namiddag gaan we door het park rijden. We gaan naar een drinkput zo'n 35 kilometer in de richting van Mata Mata. En natuurlijk is de weg ook baggerslecht en erg stoffig hier. We zien wel een aantal wilde dieren zoals de Blouwildebeest.

 

Het Rooihartebeest....

En een Korhaan....

Tenslotte op de weg naar het kamp nog een Pofadder.

Moe maar voldaan gaan we terug naar het kamp. We moeten opschieten, het hek gaat om 18.30 uur dicht. We drinken nog een "sundowner" en gaan voorlopig voor de laatste keer uit eten. Struisvogelbiefstuk, mjammie. Morgen weer vroeg op, de wekker wordt gezet op 5.30 uur. Hoe vroeger des te meer kans heb je om beesten te zien.


Klik hier voor het vervolg, Kgalagadi dag 2