13 September naar Yzerfontein

Eindelijk op weg naar Zuid Afrika. Alles verloopt gladjes, Marco brengt ons naar Rijswijk station, de trein naar HS is op tijd, evenals die naar Schiphol.
Het inchecken gaat vlot en ook KLM wil op tijd gaan vliegen. We vliegen in een nieuwe Boeing 777-200 en dat is te merken. weinig herrie,goede, nog niet doorgezakte stoelen, allemaal een eigen videoscherm voor je neus. De vlucht was aangenaam te noemen ondanks de ruim 11 uur vliegen. Goede films (keuze uit >50), lekker eten en een prima service.
 

Ook het uitzicht mag er zijn, hier vliegen we boven de Sahara:

En dit is de zonsondergang ergens boven Namibie:

 

Om 21.15 landen we op Capetown International Airport, halen een paar duizend Rand uit de muur en worden naar ons vervoermiddel voor de komende weken begeleid. Het blijkt een keurige zilvergrijze Renault Clio 1.4 te zijn. We laden de spullen in en rijden onze eerste kilometer naar de Road Lodge. Nog een biertje en wat chippies en dan naar bed.

De volgende morgen zien we na het ontbijt waar we zijn:

en wat we hebben gehuurd:

 

Snel de koffers in de auto en niet vergeten dat ze hier aan de linkerkant van de weg rijden! Na een 1,5 uur komen we aan in Yzerfontein waar we een kopje koffie drinken. Dit is een saai plaatsje aan de Atlantische Oceaan met veel vakantiehuisjes. De "boulevard" ligt bezaaid met schelpen en het barst er van de meeuwen, die graag mosselen eten.

 We gaan snel verder naar het West Coast National Park.


Klik hier voor het vervolg, West Coast National Park