1 februari naar Strand.
Na 4 nachten in Jongensgat nemen we met pijn in het hart afscheid van Faai & Annette. We moeten zo langzamerhand richting Capetown.
We verlaten de Garden route en zien veel ooievaars onderweg. Net toen we elkaar vertelden dat we hier vast geen struisvogels zouden zien kwamen we ze toch tegen, in slagorde stonden ze in een veld. Een snelle stop voor een foto waard!


Toen Peet uit de auto stapte voor de foto dachten ze kennelijk dat we eten kwamen brengen of ze waren gewoon erg nieuwsgierig en kwamen steeds dichterbij...

En dichterbij.......

Na deze sessie rijden we verder en besluiten om iets te zoeken aan het strand niet al te ver van Capetown. Het wordt, hoe kan het ook anders, het plaatsje Strand.
We nemen onze intrek in de suite van de B&B Green Gables.

De volgende dag gaan we op de toeristische toer en doen Capetown aan. Het plan was om eerst de Tafelberg te beklimmen en dan het V&A Waterfront te gaan bekijken. Van verre was echter al te zien dat er een grote wolk, "tablecloth" over de berg hing en dus draaiden we het programma om.De Victoria & Albert Waterfront is de oude haven van Capetown die 10 jaar geleden geheel op de schop is genomen. Er is een sfeervol geheel ontstaan met een shopping center, wandelpromenade en er zijn veel restaurants. De haven is hierin ge´ntegreerd.
Er staan nog een aantal oude gebouwen die gerestaureerd zijn en om de voetgangers van dienst te zijn is er ook een draaibrug over het water.


Als we bij het dok komen zien we deze zeehonden en tegelijk zien we dat de "tablecloth"verdwenen is...we kunnen straks naar de Tafelberg.


Voordat we gaan wandelen in het V&A Waterfront gebied brengen we een bezoek aan het Two Oceans aquarium.
Hier zijn dieren uit de Atlantische- en de Indische Oceaan te vinden. Dat levert een paar mooie plaatjes op.
Klik hier voor het vervolg, de Tafelberg