27 januari de Gardenroute,  Still Baai.
Na de afdaling van de Swartberg rijden we via Oudtshoorn, Calitzdorp, Ladismith en Riversdale naar Still Baai. Dit gebied wordt nog net tot de beroemde Gardenroute gerekend.
Uit een gidsje van de VVV halen we het adres van "Jongensgat", een private nature reserve tussen de dorpen Still Baai en Jongensfontein aan de Indische Oceaan. 


Naast dit bord staat een intercom. We vragen of er nog accomodatie is en na een bevestigend antwoord zwaait de poort open. We moeten de oprijlaan volgen tot aan het huis. Wel voorzichtig rijden voor overstekende schildpadden!!!En na 1,5 km komen we bij het huis aan....


Dit kunnen we vast niet betalen mompelen we tegen elkaar als we voor het huis staan. We worden verwelkomd door Faai en Annette. Ze laten ons een fantastische kamer zien en noemen een spotprijs, dus we zeggen onmiddellijk JA en pakken de koffers uit. Faai en Annette blijken schatten van mensen te zijn en na een halve dag besluiten we om hier geen 1 of2 maar 4 nachten te blijven. 's-Middags rijden we met de auto naar de kust. Daar staan 2 chalets die ook worden verhuurd. We zien daar voor het eerst van ons leven "Rock Dassies". Nee dit zijn geen konijnen met kleine oren, maar verre neven van de olifant....


De Rock Dassies leven op en rond de baai die bij het Reserve hoort.  In de baai zijn veel kleine strandjes en "pools" tussen de rotsen waarin je kunt zwemmen.


De Dassies zijn niet de enige bewoners, er zijn ook heel veel (grote) volgels te zien, bijvoorbeeld deze Cormorant.


We hebben veel wandelingen gemaakt in de dagen dat we in Jongensgat waren. Veel lizards gezien en ook regelmatig liepen we schildpadden tegen het lijf. Het schild van de voorste is waarschijnlijk beschadigd tijdens de brand die op het Reserve een jaar geleden woedde.
Het verblijf op "Jongensgat"was onvergetelijk!


Klik hier voor het vervolg, Strand & Capetown.