26 januari de kleine en grote Karoo.
Vanuit Montagu gaan we noordwaarts door de Kleine Karoo terug naar de N1. Hier begint de Grote Karoo, een gebied wat een semi woestijn klimaat heeft, droog dus. Het landschap is wederom prachtig.We stoppen in Matjiesfontein voor heerlijke scones en koffie. Matjiesfontein is een dorpje geheel in Victoriaanse stijl. Het is ooit gesticht als stopplaats voor de luxe Blue Train. Daarna gaan we verder de N1 af tot aan Prince Albert Road en draaien zuidwaarts de weg naar Prince Albert op. Op het stuk van 45 km komen we 2 auto's tegen. Het is heet en droog.....In Prince Albert vinden we weer een prima B&B, de Karoo Lodge. De kamers zien er van binnen uit als een Flinstone huis, erg apart.
We hebben de omweg gemaakt omdat we door een van de meest spectaculaire bergpassen van de wereld willen rijden, de Swartberg pas. 27 kilometer smalle onverharde weg en een top van 1536 meter maken deze pas tot een belevenis.
De pas is alleen toegankelijk voor personenauto's, geen hordes toeristen dus. En gelukkig had het niet geregend, was het stralend weer en dus was de pas geopend. De pas begint zo:En wordt weldra zo:

Op de top kun je twee kanten opkijken, de grote Karoo kant (richting Prince Albert) en de Kleine Karoo kant (richting Oudtshoorn). Deze foto is genomen richting de Grote Karoo.Klik hier voor het vervolg, naar Still Baai