24 januari naar de Riebeek Valley.
Vanuit Noordhoek vertrekken we richting Riebeek Valley. Die kunnen we natuurlijk niet overslaan!
De weg voert eerst langs een kustweg, de Chapman's Peak Drive. Dit is een stijle, smalle weg die langs de Atlantische Oceaan door de bergen loopt.Na de drive rijden we richting Capetown, langs een bergketen die de 12 apostelen wordt genoemd. We krijgen ze helaas niet allemaal op de foto....Tegen de middag rijden we dan de Riebeek Valley in. De vallei maakt deel uit van de "Winelands". En ja, we gaan uiteraard dan eerst op zoek naar de plek waar de Riebeek wijnen vandaan komen, de Riebeek Cellars. We zijn te laat voor de toer, maar met Peet's achternaam is het geen probleem om een privé toer te krijgen eind van de middag. De oogst is in volle gang, de tractoren en vrachtwagens rijden af en aan met druiven.In de vallei zijn twee stadjes, Riebeek Kasteel en Riebeek Wes. In Riebeek Kasteel leren we hoe je nu Peet's achternaam echt moet uitspreken: RIEJEBJIEJIK.
Er woont hier veel rijke "verre familie"....Voor de toer moet eerst gelunched worden, je kunt niet op je nuchtere maag wijn proeven. We strijken neer in hotel Kasteelberg.
Dit hotel/restaurant wordt door een Fransman, Julien, gerund. Het eten is dan ook voortreffelijk en we lunchen met een flesje Riebeek Stein, een semi-sweet wit wijntje, heerlijk!
We besluiten onmiddellijk om ook "chez Julien" het diner te gebruiken. Terwijl we de kaart bekijken gaat de zon langzaam onder. Dit geeft een mooie oranje gloed op de tegenoverliggende bergen. We besluiten om dit van dichtbij te gaan bekijken.Het diner (met een flesje Riebeek Chardonnay) was een culinair hoogstandje en van al die wijn slaap je als een blok. De volgende dag gaan we alweer verder de "Winelands" in. In Franschhoek ligt de wine estate "Boschendal". Heerlijke "Blanc et noir" wijn hebben ze daar. Het estate ligt in een groot park.Het huis "Boschendal" is gebouwd in Oud Hollands-Kaapse stijl. 


Na Franschhoek rijden we door de Du Toitskloof en de N1 westwaarts. Via de R60 komen we aan het eind van de middag aan in Montagu. Montagu is een beetje een "artie-fartie" plaatsje in de "kleine Karoo". Na wat zoekwerk komen we dit keer uit bij Hollandse "vluchtelingen", Joop & Micky, die daar het Malherbe Guesthouse zijn begonnen.

Klik hier voor het vervolg, de kleine en grote Karoo.