22 november: Howick via Underberg & Kokstad naar de "Wild Coast"
Vroeg in de ochtend zijn we vertrokken voor een lange rit naar de "Wild Coast". Het was een beetje miezerig weer, maar we hebben genoten onderweg van het uitzicht in de bergen. Na Kokstad gaat de provincie Kwazulu Natal over in Eastern Cape.
Het gedeelte van Eastern Cape waar we zitten was nog niet zolang geleden een van de "thuislanden" Transkei en zo noemt iedereen het hier nog steeds.
Dit is het land van de Xhosa, het land waar Nelson Mandela is opgegroeid.
Geen blankes meer te bekennen hier, slegs zwartjes....

Onze eerste bestemming aan de kust is Port St Johns. Dat viel helaas een beetje tegen. We hadden prachtige stranden verwacht.. en die waren er maar weinig. De natuur en de cultuur zijn er wel prachtig.
Zomaar wat beelden langs de kant van de weg.


1 dag Port St Johns was dan ook wel genoeg en na een stevig ontbijt gaan we weer op pad. Het ontbijt overigens is vrijwel elke dag fors, maar de "Bacon&Eggs" komen ons nog steeds niet de neus uit
Na een rit van 2,5 uur via Umtata komen we aan in Coffee Bay. Da's andere koek, de stranden zijn magnifiek, schitterend mooi.
Niet alleen wij genieten van het strand.....
We zijn op slag verliefd op de omgeving en besluiten om 4 nachten te blijven in het fantastisch gelegen hotel Ocean View. We hebben er tot nu toe geen spijt van....
De kamers zijn groot en comfortabel en voor maar 520 rand (zeg maar 65 euro) per dag voor twee hebben we DB&B (halfpension).

Woensdag gaan we naar de "Hole in the Wall". Wat een natuurgeweld! En heerlijk zwemmen daarzo...
Het weer is hier ook niet echt verkeerd. Niet alleen erg zonnig maar ook wel weer rond de 30C.Donderdag weer een wandeling over rotsen en kliffen naar de Matuzi Cliff. Natuurlijk eerst fout gelopen en aangezien zij het beter kunnen lachen ze ons hartelijk uit als we 3 meter lager over de rotsen klauteren.Maar de tocht was de moeite waard, uitgeput hebben we van dit uitzicht zitten genieten.Klik hier voor het vervolg, de Ukhahlamba Drakensbergen