16 november: Sodwana Bay naar Greater St Lucia Reserve
Na twee uurtjes rijden, weer via Hluwe, komen we in St Lucia aan, een leuk klein plaatsje boordevol met villa's en een hoofdstraat met leuke winkels. Uit de guide hebben we de Bhangazi lodge geprikt en er blijkt nog plaats te zijn. Moe als we zijn boeken we direct voor drie dagen. We hebben de "Leopard room"... en slapen hier heerlijk
De eigenaren van de lodge zijn Wimpie (een Zuid Afrikaanse) en Andreas (een Duitser). Het lijkt hier wel een soort omgekeerde Fawlty Towers. Andreas loopt achter alles en iedereen aan, ordnung muss sein. En hij heeft een schitterend Engels accent, zoals alleen Duitsers dat kunnen..."Zjoe ken park ze kar in ze gerreg over zder". Het ontbreekt er nog aan dat hij geen "Hasta la vista Baby" roept! Omdat we de enige Hollandse gasten zijn (de andere 5 kamers zijn door Duitsers "bezet"), zeggen we de hele dag zachtjes tegen elkaar "DON'T MENTION THE WAR".

De volgende dag gaan we het Reserve verkennen. Greater St Lucia is net zo groot als de provincie Utrecht en er mogen 120 auto's per dag in. Wij zijn er dus eentje van. We rijden naar Cape Vidal, waar het mooi snorkelen is. Peet ziet er nu dus uit als een kreeft!!!! AUAUAU. Dan is het tijd voor een boottocht, hippo tour. Om 16.00 gaan we aan boord en het eerste wat we zien zijn talrijke knalgele vogels, weavers op zijn Engels.Dan wordt het wat spectaculairder, Een krokodil!!!!!En wat een schitterend gezicht zo'n Visarend!


We worden niet teleurgesteld, sterker nog, we worden verwend op zonnebadende Hippo families. Hippo's zijn erg gevaarlijk, de meest agressieve dieren in Afrika. Op land halen ze 40 km per uur, in het water 20 km per uur. Dus gewoon erg goed uitkijken en vooral niet uitdagen!

Tja en dan is het tijd voor mijmeren, op de rand van de boot bij zonsondergang. Het was fantastisch!!!
Klik hier voor het vervolg, Midlands Meander