1 december: Op de terugweg naar Johannesburg via Bethlehem
Weer eens lekker vroeg uit de veren, een hoop te zien vandaag. Eerst naar de noordelijke Drakensbergen, het Royal Natal National Park om het "amphitheater" te bekijken. Het amphitheater is een rotswand van 8 kilometer lang. Je ziet hem al van verre. De rit ernaartoe is schitterend, de bergrug wordt steeds indrukwekkender....Na een uurtje te hebben rondgebanjerd is het mooi geweest en gaan we de auto in op weg naar het "Golden Gate Highlands National Park". Dit park ligt tegen de grens van Lesotho, het woongebied van de Basotho stammen. Onderweg laten we ons als twee bleekneusjes in de val lokken... we slaan af naar een Basotho Cultural Village.
Alles ziet er van een afstand heel serieus uit en we laten ons verleiden tot een rondleiding. Al snel wordt duidelijk dat we in een heuse "Tourist Trap" zijn gestapt. Wat een nep!!!! We moeten er wel om lachen acheraf.
De chief (naast Marianne) lachte zijn brede lach en de gids (met pet) was ook nog stomdronken.
Zeker van het zelfgestookte bier dat Marianne ook moest proeven...Blehh!Overigens het uitzicht vanaf dat dorp was schitterend en de huisjes hebben zowat dezelfde vorm als de bergen erachter.We komen uiteindelijk uit in het plaatsje Bethlehem, waar we overnachten in het Cambridge Guesthouse.

De volgende dag dan de laatste van de 4700 km Zuid afrika voor nu, de rit van Bethlehem naar Johannesburg. Overigens, Bethlehem doet zijn naam wel eer aan, het hangt vol met kerstversiering.
De rit door "Oranje Vrijstaat" (Freestate) was uitermate saai. Dit is "Die Boer se land".
Een en al akkers en weiden en dat 250 km lang.... Wel even wennen na Eastern Cape (zwart ZA) en Natal (Brits ZA).
Geen foto's dus.

Dank zij Claire's SMS-jes komen we in de middag bij de Cottage aan.
Zo ziet het er bij haar in de buurt uit, alles in het Engels EN in het Afrikaans.


Trouwens, nog iemand interesse in een Tekkel....Op onze laatste (halve) dag hier gaan we balen was doen en luieren.
Vrijdagmiddag worden we op de airport afgeleverd, de limousine staat al voor....Dit is het einde van Zuid Afrika, deel 1.
Klik hier voor het vervolg, de verjaardag van de Koning (Thailand).