17 januari met de bus naar Mui Ne
Vroeg op om met de bus van 7.30 naar het strand te gaan. Bijna 5 uur later arriveren we in Mui Ne, vlakbij Phan Tiet, aan de Zuid Chinese zee.
Het wemelt er van de resorts en wij zaten in het Palmira resort. Dit resort is stevig in Russische handen (Maffia?) en de helft van de gasten waren Natasja's, Olga's en Sergej's. Het hoofdgebouw ziet er uit als een bruidstaart, met duidelijke Kremlim invloeden.Maar het was goed toeven in het Palmira. Niet al te druk, 1/3 bezet, heerlijk warm en wij hadden een appartement met "seaview". Vanaf je veranda kan je in de ochtend als je vroeg op staat de zon over de Zuid Chinese zee zien opkomen.Het kleine stipje rechts op de foto boven de palmen is een soort mandbootje. Hiermee, maar ook met sleepnetjes, is de lokale bevolking al vroeg bezig met het vissen van het avondmaal voor de toeristen: gamba's, krab en ander lekkers.

Ook hier hebben we een motorbike gehuurd om wat dingen te gaan zien. Je kunt tenslotte niet de hele dag op het strand liggen, veels te heet.
9 kilometer van het resort ligt een riviertje genaamd de "Fairy stream". Het water is er niet meer dan 10 centimeter diep en zoals je kunt zien kan je er doorheen lopen. Onderweg kom je natuurlijk gevormde zandsculpturen tegen.


Ook een attractie zijn de "Red Sand Dunes". Een soort woestijn van rood zand waar het ook erg heet kan worden. Langs de weg lopen kinderen te leuren met plastic "sleetjes" om van de duinen te surfen. Wij zijn gaan lopen en kwamen in deze canyon terecht.


Dit was onze laatste dag in AziŽ. De volgende dag begon de grote lange reis terug naar Zuid Afrika.


Klik hier voor het vervolg, Jo'Burg & Cape Peninsula.