10 januari met het vliegtuig naar Hué
Vietnam Airlines is wel wat anders dan Lao Airlines. Dit keer weer een echt vliegtuig, een Airbus. Na aankomst zijn we zoals gebruikelijk eerst een stuk gaan lopen om de stad te verkennen. Ook hier is het druk, maar in vergelijking tot Hanoi is het een dorp.De temperatuur in Hué was gelukkig wel wat warmer dan in Hanoi. Helaas regent het hier vaak. Overal zijn poncho's en paraplu's te koop.
Wij hadden nog mazzel, alleen af en toe een miezertje. Deze dame is er op gekleed.....Vietnam is bekend om zijn konische hoedjes. Op de markt zijn ze volop te koop.De volgende dag hebben we een brommertje gehuurd om de gedownloade fietsroute door Hué te gaan doen. Gelukkig dat we geen fietsen hadden gehuurd, in de ochtend hielden we het niet droog. Ook stonden er veel plassen en moesten we dwars door rijstvelden met de benen opgetrokken zwabberend ons een weg banen. Na wat foute navigatie zijn we uiteindelijk bij de graftombe van keizer Tu Duc gekomen. Hij is er niet begraven, dit was meer een soort buitenverblijf voor hem en zijn omvangrijke verzameling vrouwen (104!). Het complex is erg sfeervol aangelegd.


In het paleis zelf kwamen we een Vietnamese familie tegen. De stamoudste hulde zich voor de grap in een keizerlijk gewaad. Het stond hem voortreffelijk.Maar ook zonder kostuum was deze vriendelijke man een foto waard.
Klik hier voor het vervolg, meer Hué.