21 Oktober: Maui, Lahaina

Na het strand in de ochtend hebben we toch nog puf om iets te ondernemen. Het wordt Lahaina, een stadje aan de westkant van het eiland met een heus centrum. Zeer toeristisch, dat wel, veel winkeltjes en restaurantjes. Ook, voor Amerikaanse begrippen, oude gebouwen in koloniale stijl..

en ook een (nieuwe) jachthaven. Je kan wel zien waar de centjes zitten.

In het centrum staat een boom die een heel plein in beslag neemt. Het is een Banyan tree. De takken buigen door, komen in de grond en wortelen daar om weer nieuwe scheuten te maken. Het ziet er fraai uit.

En niet alleen de boom....

Marianne moppert af en toe dat er weinig mooie, kleurrijke vogels e zien zijn. Of toch wel? Buiten op straat staat een mannetje met een aantal gevederde vrienden. Je kan ermee op de foto als je wilt, maar het is verboden zelf foto's te maken. Sommigen doen dat toch, foei!

We hebben direct behoefte aan een stichtelijk praatje. Op het papier in het raam staat de tekst "Bible teaching on window".

Een van sde vele eetgelegenheden in Lahaina is Bubba Gump. De formule van deze bescheiden keten van restaurantjes is gebaseerd op de film Forest Gump (jeweetwel, met Tom Hanks). Hier kun je allerlei variaties met garnalen eten en heel het interieur ademt de sfeer van de film uit. Het begint al buiten. Op de bank het koffertje van Forest en zijn hardloopschoenen ervoor.

Eenmaal binnen, en dat was even wachten, het  is razend populair hier, struikel je over de Forest attributen.

De zaak is gebouwd aan de oceaan en we boffen want hebben een plek aan het raam. Het avondbriesje dat door de ramen komt maakt het perfect af.

 

Na het smakelijke eten valt al snel de avond in. We wandelen nog wat over de boulevard alvorens de auto weer op te zoeken om de 25 mijl in het pikkedonker naar Kihei terug te rijden. Dit was onze laatste avond op het eiland :-(.

22 Oktober: Maui

Er is nog net tijd voor een uurtje strand. Dan het bekende ritueel, koffers pakken, uitchecken, tanken en een Footlong voor in het vliegtuig kopen. Daarna auto inleveren en in de rij voor de incheck.


We vertrekken zowaar perfect op tijd. Dit keer geen krijsende babies.
22.00 uur LA tijd komen we aan in ons laatste hotel, het Best Western Airpark hotel
.

23 Oktober: LA

De laatste uurtjes in de VS besteden we in de Fox Hill Mall, waar we ook onze laatste dollars achterlaten.
Het vliegtuig naar Londen vertrekt mooi op tijd, 18.00 LA time. De volgende dag landen we om 18.00 in Nederland. 15 uur reizen en 9 uur tijdverschil.
Het zit er weer op :-(