14 Oktober: LA

Nog maar 150 mijl naar Los Angeles. Dat betekent 60 mijl door de desert en daarna zo'n 90 mijl tot aan de oceaan. De laatste 90 mijl is eigenlijk al het begin van LA. Het wordt steeds drukker, komen steeds meer banen bij op de weg. Vanaf de I405 duiken we Sunset Boulevard op om door Beverly Hills naar Hollywood te rijden.
Na te hebben gestopt voor een footlong parkeren we de auto in een zijstraat van Hollywood Blvd en gaan lopend de boulevard op.
Voor het Chinese Theatre is het behoorlijk druk.


Niet alleen toeristen, maar ook look-a-likes, wannabees en "filmfiguren" lopen op de boulevard. Darth Vader heeft het even erg warm en praat wat bij met Grover.

Voor het theater de onvermijdelijke "walk of fame", met handjes en voetjes.

Of je een Beverly Hills tour wil, of anders een show, of kaartjes voor het Hollywood Museum...

De LAPD houdt een oogje in het zeil. "To protect and to serve" staat op de auto, jaja.

Niet iedereen is rijk hier.

Maar we willen het wel allemaal worden...

De weg terug is heel lang. Op de kaart is de oceaan dichtbij, maar vanaf Hollywood toch wel bijna een uur rijden. Eindelijk zijn we in Santa Monica. Het is heerlijk strandweer.

Wegaan de beroemde houten pier op en komen zo nog een stukje dichter bij Hawaii.

Kijk daar, nog 2900 mijl en dan zijn we in Maui.

Aan het eind van de middag checken we in bij alweer een Days Inn, 200 meter vanaf de autoverhuur. We leveren de auto in met 4895 mijl op de teller erbij. "You've done some drivin'", zegt de man van de verhuur. Na een matig maal in de plaatselijke Mexicaan gaan we pakken. Morgen vertrekken we vroeg naar Maui.

 

15 Oktober: LA

Op LAX is het een grote chaos. Rijen en nog eens rijen mensen en er wordt zelfs op het trottoir ingecheckt.
De politie patrouilleert hier niet alleen te voet, maar ook per Segway.

Na een uur (!!!) zijn we bij de gate en mogen daar nog ruim 3 uur extra wachten voor ze onze stokoude Boeing hebben opgelapt. Maar dan kunnen we naar Maui....

Klik hier voor het vervolg,Maui