9 Oktober: Grand Canyon

We vervolgen de South Rim road en komen onderweg een kleine opstopping tegen. We stappen uit en zien in de bossen een roedel Elks. Moeder en kinderen

en papa, die ogenschijnlijk een robbertje heeft gevochten. Zijn gewei is niet meer helemaal intact.

Eenmaal aangekomen bij de Village gaan we naar ons hotel van die dag, de Yavapai Lodge. Vanaf hier kun je wandelingen maken langs de "Rim". Je kan aan de rand van de afgrond komen. De rand ligt op 2200-2300 meter en de Colorado rivier in het dal ligt 1300 meter lager. Je zou er duizelig van worden als je over de rand kijkt....  

De wandeling langs de rand is zo'n 4 kilometer. Het is inmiddels hard gaan waaien en omdat de grond droog is hap je af en toe flink wat stof.
We gaan maar eerst eten in de Blue Angel lodge voor we teruggaan. Kunnen we mooi na het eten de sunset bekijken. Helaas zijn we weer iets aan de late kant, het gaat allemaal sneller dan we dachten en het eten kwam later dan gepland.
Het is bovendien herfst en de zon staat al laag, dus die echte knalrode foto's krijg je in dit jaargetijde niet.

De "Marlboro man" loopt hier ook rond en ziet dat het goed is.

De avond valt razendsnel en voor we terug in de lodge zijn lopen we in het maanlicht door het bos. Handig die Maglite, die nog in de koffer zit.

 

10 Oktober: Grand Canyon

We ontbijten op chic in "El Tovar". El Tovar is het oudste hotel in de village en dateert uit 1905. Amerikanen noemen alles wat ouder is dan 30 jaar al historic, dus hier zijn ze apetrots op. Het gebouw is een soort megablokhut. Overnachting kunnen we niet betalen hier, het ontbijt kost evenveel als het diner van gisteren.

Voor we onze koffers pakken op op pad te gaan lopen we nog een aantal kilometers de andere kant van de rim af.

Tot slot nog deze bedelende eekhoorn.

Het plan is om vandaag naar Boulder City te rijden, 250 mijl verderop, zo'n 20 mijl verwijderd van Las Vegas.
Rond Boulder City ligt Lake Mead recreational area. Daarin ligt het kunstmatig aangelegde meer. Dit meer is ontstaan door een dam in de Colorado rivier te maken. Deze Hoover Dam ligt vlakbij Boulder en kan je alleen over rijden met een personenauto. Het is erg druk, iedereen wil dit wonder der techniek (uit 1932!!!) aanschouwen. 

Eenmaal op de Dam stapt Marianne uit en maakt foto's de ene kant op

en de andere kant op. Ze had er graag meer willen maken, maar de file reed sneller dan ze kon lopen. Je kan op de dam niet stoppen en om haar nu hier achter te laten....

De Dam voorbij heb je een mooi zicht op het meer. 

Hierna strijken we neer in Boulder City, het El Rancho motel.

De bedoeling is om twee nachten aan het meer/strand te blijven, maar ook hier waai je uit je hemd. De weersverwachting voor het weekend is niet geweldig, veel wind, een koufront (weten we alles van) en temperaturen rond de 17C. Dan kunnen we morgen beter doorrijden naar Las Vegas.

Klik hier voor het vervolg, Las Vegas