30 September: naar Hurricane

Van Bear Lake is het eerst nog mooi, 1 uur scenic byway door de bergen.
Daarna is het 320 mijl Interstate 15 af naar Huricane, 20 mijl van Zion National park.
Deze 320 mijl zien we alleen maar voorbijflitsen. We passeren Salt Lake City, zo'n 60-70 mijl stad/industrie/bruine vervuilde walm en daarna een rechte weg tot aan Hurricane, Utah.

In Hurricane strijken we neer in een ons inmiddels bekende Super-8.
$50 voor een motel met ontbijt, wifi, tv, koelkast etc.
Deze Super-8 heeft zelfs een klein zwembad en dat komt goed uit, het is hier boven de 30C. Met zicht op de snelweg in de verte...wat wil je nog meer.
Morgen gaan we naar Zion.

1 Oktober: Zion

Van Hurricane naar Zion is het maar 25 mijl. En omdat we de wekker om 6.30 uur hebben gezet, zijn we al rond 8 acht uur in het Zion National Park. Al direct zien we waar het hier om gaat, rotsformaties!

Rotsformaties in alle geuren en kleuren dus.
Je kunt in het park twee kanten op. Je kunt van Zuid naar Oost met de auto rijden en met de shuttle bus Noordwaarts de Canyon in.
Wij beginnen met de autorit en rijden het park heen en weer. Het is ongeveer 13 mijl heen en dus ook 13 mijl terug naar het beginpunt van de bus.

Alle hierboven gemaakte foto's zijn gemaakt op de autorit. Vraag ons niet hoe de pieken precies heten, het enige wat we onthouden hebben is dat er veel Bijbelse namen zijn gebruikt. Dat heb je zo bij de Mormonen. De staat Utah is hun hoofdkwartier.

Na de rit nemen we de shuttle bus tot aan boven in de canyon. We besluiten om te voet de rivier de Virgin naar beneden te volgen. We lopen het eerste uur in de schaduw en komen wonder boven wonder vrijwel niemand tegen. Of toch, als je goed kijkt zie je de roofvogel afsteken tegen de rotsen hieronder.

Ondanks dat het al oktober is staat er nog wel wat in bloei in de vallei langs de rivier. We zeggen maar niks over Mormonen, bloemetjes en bijtjes....

Deze foto is speciaal gemaakt voor Karel. Er zijn dus hier ook van die malloten die graag een stijle wand beklimmen. Ze doen daar twee dagen over en slapen halverwege op een richel. Lekker wandje heh??

Klik hier voor het vervolg, meer Zion