19 September: Vertrek

11.45 vertrekt het vliegtuig van Amsterdam naar Londen. Genoeg tijd dus om het rustig aan te doen. We nemen de bus en de trein naar Schiphol.

In Londen hebben we ruim 3 uur om van Terminal 5 naar Terminal 3 te komen. Vandaar vertrekken we voor een vlucht van 11 uur naar LA. Wim heeft gelijk, de stewardessen van American Airlines zijn niet de knapste en zeker niet de jongste. De dames zijn op leeftijd, maar het haar zit nog net zoals toen ze 12 jaar oud waren.

Om 18.15 (LA tijd, Hollandse tijd 3.15 de dag erna) komen we aan op LAX. Ondanks de verhalen gaat het allemaal soepeltjes daar. Vingerafdrukjes, fotootje, wat vraagjes en dan op naar de shuttlebus om de auto op te halen. We krijgen een witte Hyundai Elantra 2.0 en gaan niet op het aanbod voor meer luxe in. We vinden airco/cruise control/schuifdak/el. ramen etc wel best. Het is even zoeken in het donker naar het hotel. Na het inchecken toch maar nog een hapje eten. Onze eerste keten is Denny's. Valt best wel mee. Daarna uitgeput naar bed.

20 September: naar Morro Bay

Het is 350 km naar Morro Bay, langs de kust van de Pacific. We stoppen af en toe onderweg en in Pismo Beach nemen we eindelijk eens een foto. Je waait uit je hemd, maar het zonnetje schijnt en Amerika gaat en masse naar het strand om te surfen.

Ze  rijden hier gewoon met hun ASO-bakken het strand op...

Hoewel sommigen ze gewoon op de parkeerplaats zetten.

We hebben trek en niet zo'n beetje ook. We rijden terug het dorp in en leggen bij de Mexicaan aan.
De Quesedilla's zijn voortreffelijk, maar wel erg groot. Na de maaltijd zitten we mudvol.
Je kan trouwens bijna altijd parkeren waar je moet zijn, yanks houden niet van lopen. Ons autootje zetten we dus gewoon pal voor de Mexicaan.

Daarna door naar Morro Bay, een gezellig toeristisch plaatsje aan de oceaan. Voor de haven ligt de kenmerkende rots aan de rand van de lagune.

We lopen langs de tentjes aan de haven en zien ineens deze gezellige dikkerd boven water komen...

Het is een drukte van belang vandaag in Morro Bay, het is namelijk feest. Howdy folks!
Voor de tweede keer al wordt het jaarlijkse Avocado/Margherita festival gehouden. We kijken een uurtje naar allerlei dikkerds en oude hippies die hier overal rondlopen.

We hebben helaas net geen oceanview :-(
Vanuit ons motel kunnen we wel net de rots zien. We nemen deze foto in alle vroegte voor we op pad gaan richting San Francisco.


Klik hier voor het vervolg, Pacific Coast Highway