17 december: Op weg naar Cambodja
Aan alles komt een eind, ook aan ons verblijf op Koh Chang. We moeten weer eens de koffers pakken, op weg naar Cambodja.
We hebben tickets gekocht naar Sihanoukville, 25 euro pp, maar daar krijg je wel wat voor terug...
In de ochtend om 8 uur een ritje van een half uur met wat ze hier een "taxi" noemen. Dat is dus een kleine "pickup" met daarop een frame gelast. Smalle bankjes, dakje erboven, treeplankje en geloof het of niet er kunnen 12 volwassenen in de bak en nog 4 staand op de plank erachter.
De bagage kan gewoon bovenop. Overigens, we hebben niet 1 "beemotaxi" gezien met een hele uitlaat, je vergast dus lekker onderweg, uche.Na deel 1 komt deel 2 van de trip, een tocht met een "veerboot". Op deze foto lijkt hij dan wel vol, maar hierna kwamen er nog zo'n 60 man MET bagage bij..De boottocht duurde 45 minuten. Daarna met weer een Beemo naar het "reisbureau" (tafeltje in de open lucht met schele Thaise erachter).
"Minibus come in 15 minutes", niet dus, een uur later was het weer in een Beemo nu naar Trat, 20 km verderop, waar we in een minibus werden geduwd.
Na 2 uur kwamen we aan de grens, Ban Hat Lek.
Hele simpele grensovergang:
1) Naar de Health inspection, formulier invullen en opeens heb je een verklaring dat je geen SARS hebt...Please pay 50 Baht (1 euro). Toch maar niet gedaan en dat was ook goed, de volgende trapt er misschien wel in.
2 Visum, een heerlijke oude taart met fel gelakte nagels vroeg of we Frans spraken, ja dus. En dat was gelijk koek en ei, weer een hindernis genomen.
3 Tja, en die 5 stempels hebben ze niet voor niks liggen. Die moeten op en over je visum. Foto gemaakt met een webcam en voila, klaar is Kees. En dat in slechts 30 minuten...Nee, het was niet warm, wel erg heet in de rij..


Klik hier voor het vervolg, Cambodja