6 december: Ziek in bed
Na de shock van de hoge koorts hebben we nog een dokter gebeld. Tja, die komen dus niet meer op zo'n feestdag. Neem maar wat paracetamol en kom morgen maar naar het ziekenhuis. We zijn naar het Mission Hospital (blijken 7e-dags adventisten..) gegaan en Peet is getest op malaria, dengue en wat dies meer zei. Gelukkig was het niets van dit al, maar een gewone griep volgens de Indiase dokter. Paracetamol en vitamine C....

Maandagavond werd het nog erger met de koorts, 40,2 en dinsdagavond ging het ook weer die kant op. Dus maar weer de dokter gebeld..
Ditmaal kwam hij wel, dokter Boonyong, een klein, broodmager mannetje. Uit zijn grote tas haalde hij van alles te voorschijn. Al mompelend..."high fever-no good".."you blood pressure-too high" onderzocht hij Peet.
Giechelend zei hij "you fat" en stak 5 vingers in de lucht, "you lose 5 kilo" en tegen Marianne "you skinny-better-haha".
Peet kreeg 6 verschillende "good medicine", o.a. antibiotica plus een spuit antibiotica in de kont. Lachend zei de doc: "you young-you good medicine-you 24 hours are better"
De rekening? 115 euro. Geen dollars, "dollar no good, euro better-very nice money, haha". Het duiken zal wel niks worden, behalve de kou heeft Peet ook nog ontstoken holtes :-(

Gelukkig kreeg de doc gelijk en konden we donderdag uiteindelijk naar Koh Chang met de bus/boot/taxi. Wel weer eens vette pech, we hadden een buschauffeur die er geen zin in had en zijn bus ook niet. Normaal 4-5 uur en wij deden er 6,5 uur over om naar de pier te rijden. Dan nog met de boot over en achter in een "taxi" naar Kai-Bae beach.
We waren wel op tijd om nog een mooi plaatje te schieten, de eerste in 4 dagen.We hebben net besloten om hier een week te blijven. Waarom...de view vanuit ons huisje en het huisje zelfKlik hier voor het vervolg, we luieren op Koh Chang...