3 december: Johannesburg naar Bangkok (4 december)
De vlucht met Ethiopian Airlines was zeker niet slecht, wel erg vermoeiend. Bij het inchecken was het een chaos van jewelste, maar in Addis Ababa werd onze aansluiting naar Bangkok keurig vastgehouden voor ons en ook de bagage stond al klaar voor we door de douane waren in Bangkok.
Na een vlotte taxirit kwamen we aan bij ons hotel:
het Royal Hotel

"The Royal Hotel is a tourist class hotel ideally situated in the heart of the old town of Bangkok. Here one can explore plenty of tourist attractions concentrated in the city such as the Grand Palace, the National Museum, several best-known Buddhist temples, shopping centres, government and United Nations offices at a short distance."

In de middag gaan we op jacht naar kaartjes voor de bus naar Koh Chang en even de mail raadplegen. Waar? In Khao San Road natuurlijk.De hele stad was versierd vanwege de 77-ste verjaardag van koning Bhumibol. Vooral 's-avonds is het een drukte van belang. En overal lichtjes en portretten van de koning...Zondag 5 december is dan de echte verjaardag van de koning. Vlakbij het Democracy monument op het grote feestterrein (pal voor onze deur) wordt alles in gereedheid gebracht. Deze dames moesten al vroeg op...Het was te heet om dit alles te bekijken, bovendien wachtte de Wat Phra Keo en het Grand Palace. Maar we kwamen er niet zomaar in met onze slippers...
Te bloot dus, tja en om dan weer terug naar .... dan maar schoenen huren.
40 Baht voor 2 paar (80 eurocent) is beter dan het hele end terug lopen. Ook hier was het heet en beredruk vandaag.


In de middag zijn we om wat verkoeling te krijgen lekker gaan varen in een "longtail-boat" over de Chao Praya Rivier. Die loopt dwars door de stad en heeft vele zijrivieren (Khlongs). Er is volop leven in het "VenetiŽ van AziŽ"....Toen we laat in de middag wilden gaan eten waren de wegen afgezet met massa's politieaganten en overal langs de weg stonden mensen te wachten.
Opeens werd het doodstil, stopte al het verkeer. We snelden naar de kant van de weg, en ja hoor daar kwam een optocht van Rollsen en Mercedessen aan.
WE HEBBEN HEM GEZIEN!, De koning zat in de eerste Rolls samen met zijn vrouw Sirikit. Helaas mochten er geen foto's worden gemaakt :-(

Daarna gingen we voldaan van alles wat we hadden meegemaakt eten. Na het eten mompelde Peet: "Ik ben een beetje moe en heb vast koorts".
En zo beleefde hij op deze dag nog een ander hoogtepunt...39,84C..


Klik hier voor het vervolg, de lange weg naar Koh Chang