25 Januari: Ushuaia

Het contrast tussen het Chileense gedeelte van Tierra del Fuego en het Argentijnse is groot. Hier zijn de meeste wegen verhard, is het veel minder ruig en ook veel toeristischer. Ushuaia is de hoofdstad van het Argentijnse gedeelte en profileert zich graag als "El fin del mundo", het einde van de wereld. Dit is de meest zuidelijke stad ter wereld en is helemaal ingericht op het (massa)toerisme. Er is een café (Ramos Generales) in een museum waar ze lekkere broodjes, koffie en, natuurlijk voor hier, chocoladepinguins hebben..... 

Ze weten hier ook goed hoe ze de dames en de heren moeten aangeven...

Ushuaia ligt aan het Beagle kanaal. En daarachter ligt de Darwin Cordillera. Het weer is prima en het ziet er vredig uit. Dat in tegenstelling tot gisteren toen we hier aankwamen en het met bakken uit de hemel kwam.

Het vliegveld ligt aan de baai. Overmorgen mogen we weer in het vliegtuig en hopen maar dat dat vliegtuig ietsjes groter is dan deze....

De stad is gebouwd tegen de bergen aan. In de winter kan er zelfs geskied worden hier. In de middag gaan we met de stoeltjeslift de Glaciar Martial op. Vergeleken met de Perito Moreno is dit een heuveltje met wat sneeuw erop, maar toch weer erg leuk.

En vanaf boven heb je een fenomenaal uitzicht op de stad, het kanaal en de baai.

Eindelijk hebben we ook sneeuw. Dit is tenminste een gletsjer waar je op kunt staan.

En glijden

We lopen nog verder omhoog tot we buiten adem zijn en kijken dan achterom.

Terug lopen we door het enge bos. De bomen zijn hier bizar van vorm.

Laat in de middag komen we bij ons onderkomen voor de komende twee nachten aan, de Patagonia Villa. Deze lodge ligt 1,5 kilometer buiten de stad in een bos. Een prima plek en er is zelfs vloerverwarming.... heerlijk met deze kou, het is hier maar 11C.

Als we naar de stad afdalen om te eten is de Star Princess, een soort loveboat, afgemeerd aan de kade. De afmetingen van deze boot zijn gigantisch en de stad wordt overspoeld door Japanse en Amerikaanse pensionado's.

Aan amusement geen gebrek op zo'n cruise....

Klik hier voor het vervolg, Tierra del Fuego (Argentinië)