9 Januari: Quellón

De meest zuidelijke stad van Chiloé is Quellón. Hier eindigt ook Ruta 5, de Panamericana, die begint in Alaska. De weg naar Quellón is net een uitzending van Kerkepad.

Quellón zelf is een havenplaats van 23.000 inwoners. Wijs geworden door Castro rijden we direct naar het beste hotel van de stad, Hotel Patagonia Insular, en pingelen daar net zo lang tot de prijs in ons budget past. Het blijkt een geweldig hotel, prima kok, goede wijnen, maar zoals wel vaker, uitgestorven. In de late avond beginnen we er iets van te snappen, de disco in het dorp dreunt tot na 4 uur...

Maar zover is het nog lang niet. Eerst gaan we het dorp in. Hier kan je goed zien dat veel boten droog liggen vanwege het lage tij. Maak je geen zorgen, ze komen vanzelf vlot bij hoogtij.

Daar ziet de beschermheilige van Quellón wel op toe. En ook hier krijgen ze geen genoeg van de kerst.

Deze vogel lijkt wel wat op de inheemse bevolking; inteelt en bastaard.

Het vissersbestaan is hier keihard. Nu schijnt even het zonnetje en lijkt het nog wat, maar kijk maar eens wat een krappe verblijven ze op de schuitjes hebben.

Het blijft een dag van zon, wolken en regen. En dan kan een regenboog toch niet uitblijven. Vanuit onze riante hotelkamer:

Klik hier voor het vervolg, Chiloé - 3