29 December: Valparaíso -2

We durven het toch aan om met de eigen auto verder de stad te verkennen. We beginnen met weer een Cerro op te rijden waar de 3 begraafplaatsen zijn. Hier staan we op Cementario 1, recht tegenover de ingang van Cemetario Dissidentes. Dissidentes zijn hier alle niet katholieken....   

Dus de katholieke pompeuze graven met al hun pracht en praal

Tegenover de bescheidener Protestantse en overige graven

En we vinden ook zowaar "La Sebastiana", een van de drie huizen van Pablo Neruda.

Binnen in het huis naast de vele parafernalia van Pablo ook enkele van zijn gedichten. Herman, we verwachten van jou een mooie vertaling..

Net als heel Valparaíso is dit huis een feest van uit- en doorkijkjes. Vanuit 's mans slaapkamer had hij dit uitzicht.

Aan het eind van de straat ligt het Plaza de Poetes.

De manier om een heuvel op te komen in Valpo zijn de zogenaamde ascensores. Deze krakkemikkige kabelbaantjes dateren van eind 1800, begin 1900. We proberen het bij de heilige geest. Voor 40 cent mogen we mee naar boven.

Dan zijn we de sights een beetje beu en besluiten naar het strand te gaan ten noorden van de stad. Na een tip van de locals belanden we in Aqui Jaime in Concon. Goede tip hoor!!!

Na een paar uurtjes uitbuiken op het strand gaan we weer terug de stad in. Er is een straatfestival gaande, onder aan de Cerro Conception. En wat staat er boven op die Cerro? Juist, Villa Kakelbont.

Na de clowns komen de Campesinos, een soort cowboys, aan de beurt. Ze doen iets wat ons sterk doet denken aan line dancen....

De muziek is een beetje ouderwetse trekzak. Wel leuk. We hebben er een filmpje van gemaakt...

 

Klik hier voor het vervolg, Santa Cruz