19 Oktober: Kosi Mouth

De monding van Kosi Bay heet Kosi Mouth. Je kan er alleen met permit en met een 4x4 komen. Er worden maximaal 20 permits per dag uitgegeven.

Vlak achter de kust ligt de lagune die bij eb bijna geheel droogvalt. We zoeken een schaduwrijk plekje op om het wassende water te aanschouwen.

 

Het waait hard en dus zit een strandwandeling er helaas niet in. Je wordt zowat gezandstraald als je op het strand loopt. Dan maar weer snel terug naar ons plekje in de luwte.

Na 4 uur luieren karren we weer terug richting de poort. We stoppen nog een uurtje bij de "fishtraps" in de lagune en bespieden de locals.

Dit is nu zo'n fishtrap. De vissen worden hierin gelokt en kunnen dan bijna niet eruit zwemmen. Als de trap vol zit dan worden de arme vissen aan de speer geregen.

Dat niet iedereen op de oorspronkelijke manier vist moge duidelijk zijn. De vangst zit bijna verscholen achter het bosje en bestaat uit 5 grote mullen.

Tot slot rijden we naar het viewpoint bovenop een duin. Het uitzicht over de lagune met zijn fishtraps mag er zijn.

Op de terugweg naar de lodge rijden we nog even naar Emanguzi om boodschappen te doen. Gisteren waren er al een paar vrachtwagens gecrashed en blokkeerden de weg. De dorpsjeugd heeft er lol in om het verkeer te regelen.  

Het is een chaos van jewelste en maar weer goed dat we de 4x4 hebben om er langs te komen.  

En dan zijn we weer terug voor de laatste avond in Kosi Moon lodge. Dit keert kookt Viv en dat betekent dat we op tijd eten. Met Ray is dat wel anders.... Om half 10 liggen we er al weer in.

Klik hier voor het vervolg, Ponta do Ouro