18 November: Matemwe

Om kwart voor acht staat het busje bij de receptie om Peet op te halen voor het duiken.

Heel anders dan in Tofo. Het uitvaren is door het lage water en de zandbanken erg lastig. We worden opgehaald door een klein vletje die ons in 10 minuten naar een grote boot vaart. Die doet er weer 45 minuten over om Mnemba eiland te bereiken. Halverwege lost de dreigende lucht zijn belofte in en geselt de regen de boot ongenadig. De druppels doen zelfs een beetje pijn. Iedereen op de boot is in no time doorweekt. Gelukkig Klaart het weer op en schijnt de zon als we de duiksite bereiken.

De duikschool is van het type "je hebt je diploma, zoek het zelf uit, als er iets is trek dan maar aan de vin van de divemaster". Schrille tegenstelling tot de Tofo school, waar je echt alles met zijn allen doet.

Het duiken is wel prachtig, echt een aquarium. Na 50 minuten zit het er op. We eten wat fruit op de boot en na een uur gaan we voor de 2e keer naar beneden, nu aan de andere kant van dit Robinson Crusoe eilandje. Ook weer een erg mooie duik, ontelbare vissen, zeker 50 soorten, prachtige kleuren en een zicht van 20 meter. Zelfs op 18 meter is het water nog 28C, jaja.

Net voor het lunchbuffet sluit is Peet weer terug en schranst een bord of twee leeg. De rest van de dag? Zwembad in, zwembad uit, strand op, borrelen, eten, borrelen, slapen.

19 November: Matemwe

Na het ontbijt lopen we bij laag water de oceaan in. De zandbanken en zeewierplantages liggen dan vrij. De branding ligt op meer dan 500 meter. Snorkelen is hier geen optie, lekker door het water banjeren wel. 

Naast het resort liggen de winkeltjes van de beach boys,

die pal voor het resort proberen hun waar aan de witten te slijten. Links een van de vele nep-Masai die op het strand rondlopen. Wij vinden het maar niks, anderen vinden het leuk om aan de rand te liggen en met boys te dealen.

Haar vriendin is wat verlegen, maar die olijke dikkerd wil best op de foto.....

Vanuit de zee zie je dat het resort volledig opgaat in de natuurlijke omgeving. 

Dan gaan we weer verder met onze resort routine, eten, drinken......

20 November: Matemwe

Vandaag begint om 10 uur de "long way home". Voor die tijd gaan we nog een keer ontbijten, nog een keer naar het zwembad en nog een keer de oceaan in om nog wat foto's te maken van de zeewierplantages. 

Het is de afgelopen dagen toch ook onze lijfspreuk geworden...

Het is 10.00 uur, we moeten nu echt gaan omkleden, douchen, koffers inpakken, naar het vliegveld rijden, naar Johannesburg vliegen, daarna naar Amsterdam.

Alles zit mee, 28 uur later zijn we thuis.

De groeten en tot de volgende keer!!!