5 November: Chidenguele

Vannacht was het noodweer. Onweer, bliksem, harde wind en, jawel, regen. De stroom viel regelmatig uit en zonder fan onder een klamboe is regelmatig bezweet wakker worden.

Het uitje van vandaag heet de King's Pool, een zogeheten tidal pool. Letterlijk vertaald is dit een getijden zwembad. Het is een soort overloopgebied waarin kleinere vissoorten bij hoog water worden ingedreven en bij laag water zorgt het rif ervoor dat ze niet terug kunnen. Een prima plek om bij laag water in te snorkelen.

Hoe je er komt? Een weg er naar toe is er niet. Vanaf de lodge duik je het strand op en dan is het 17 kilometer noordwaarts.  Wel graag met een 4x4 en laat de bandenspanning zakken tot om en nabij de 1 bar anders kom je vast te zitten. Veel succes!

De plaatselijke bevolking is druk bezig het zeebanket te oogsten en de vrouwen hebben niet allemaal behoefte aan pottenkijkers.

De jochies echter zijn zeer nieuwsgierig naar die witten in hun auto op het strand.

Dit is van deze jongen de "catch of the day". De snuitjes van deze vissen worden afgebroken en blijven achter in het water.

En wie hebben we daar? Is dat geen snorkelaar.... Mar neemt een foto van Peet die net uit de King's pool komt waggelen op zijn flippers. Leuke visjes, maar niet spectaculair is zijn oordeel.

Wat wel spectaculair is is de rit over de eindeloze zandvlakte aan de kust. En dan te bedenken dat Mozambique 2350 kilometer kust heeft... We rijden er nu 17 van. Af en toe zitten we bijna vast, maar het is kicken om hier te rijden. En je komt vrijwel niemand tegen op dit spoor.

Na ons uitstapje verkassen we naar het 4 kilometer verderop gelegen Sunset Beach Resort. Deze lodge wordt gerund door een zeer zwaarlijvige Zuid Afrikaanse moeder met een even volronde blozende dochter. We krijgen een hartelijke ontvangst en een mooi chalet met uitzicht op....

Klik hier voor het vervolg, Limpopo park