15 Oktober: Het begin

Patries staat stipt om 10 uur voor de deur en levert ons een uur later af bij Schiphol. Daar komen we Eduard en Natasja tegen die met ons heen reizen. Eind van de middag landen we met Afriqiah Airways op Tripoli International Airport, waar de grote roerganger ons "toegrijnst" vanuit de rumoerige en chaotische vertrekhal.

 

16 Oktober: Pongola

Om 4 uur in de ochtend komen we in Johannesburg aan. Er was wat misgegaan met de reservering bij Europcar, maar uiteindelijk konden we een uur na aankomst op weg met onze Daihatsu Terios 4x4.

Eindbestemming van vandaag is Pongola, om precies te zijn het Koppie Alleen Guesthouse, vlak buiten het dorp op zo'n 450 kilometer vanaf de luchthaven. Door de schier eindeloze rij wegopbrekingen deden we er langer over dan gedacht.

Uiteindelijk daar bleek de tuin op de foto goed overeen te komen met de werkelijkheid. Mar ziet dat het goed is....

Vreemd genoeg is het niet al te warm hier. Zo aan de tropische planten te zien een uitzondering.

Heel vroeg die avond liggen we in bed, doodop.

17 Oktober: Kosi Bay

De volgende ochtend staat er een reuzenontbijt voor ons klaar. 4-5 man zouden het nauwelijks op kunnen, wij dus zeker niet. Wel prima te eten en de lunch kunnen we vandaag overslaan.

Volgens de Tom-Tom is het 4 uur rijden naar de Kosi Moon Lodge. Het blijken er slechts 2,5 te zijn. De lodge ligt in de werelderfgoed biosfeer van Kosi Bay die bestaat uit 4 binnenmeren, delta en duinlandschap. We worden hartelijk ontvangen en lopen, vergezeld door de buurman Sam, naar Lake 3. Sam gooit direct zijn hengeltje uit.

Maar vis vangen ho maar....

We vlijen ons neer in het gras en mijmeren weg bij dit uitzicht.

Daarna lopen we weer terug naar de lodge. We hebben trek gekregen, maar het zal nog even duren eer het eten op tafel staat. Dus wordt het wachten aan de rand van het zwembadje.

Klik hier voor het vervolg, Tembe Elephant Park