24 december Si Phan Don
Na 1,5 uur wachten aan de grens worden we door een minibusje opgehaald. Of we de zin hebben om onderweg te stoppen bij de "Khong Phapheng" waterval.
Khong Phapheng betekent "geraas van de Mekong" en dat wordt wel duidelijk als we daar aankomen. Hoog is de waterval niet (18 meter), maar wel breed, meer dan 1 kilomter.Daarna worden we naar ons hotel gebracht, het Muang Khong villa, gelegen op het grootste eiland in de regio, Don Khong. Het meet 12X4 km, dus erg groot is het niet. Het maakt deel uit van Si Phan Don, wat Laotiaans is voor 4 duizend eilanden. Ons hotel ligt uiteraard aan de rivier en genietend van een biertje op het terras heb je een mooi zicht. De hele dag is de lokale bevolking op de Mekong bezig met op de een of andere manier vis te vangen.De volgende dag besluiten we om een dagtocht te maken op de Mekong om de eilanden te bekijken. Dit keer de "slowboat", een klein notedopje met een zacht pruttelend motortje eraan. Onderweg kan je wel foto's blijven maken....Let op de reiger bovenop de waterbuffel.


Baden gebeurt hier natuurlijk discreet met de kleren aan!'s-avonds besluiten we de dag met ons kerstdiner bij volle maan aan de Mekong.
Het is duidelijk afzien, volgend jaar maar weer kerst bij pa & ma :-)


Klik hier voor het vervolg, naar het Boloven plateau