24 - 25 Februari: van playa Maguana naar playa Siboney

Onderweg naar playa Maguana (20 km boven Baracoa) zien we deze man met een biggetje op zijn nek. Weer eens een andere manier van vervoeren. Meestal liggen ze met hun poten vastgebonden achterop een bagagedrager van een fiets.

Het is een prachtig, rustig strand en we installeren ons in de schaduw. Een local komt op ons af en vraagt of hij de lunch voor ons kan klaar maken. We besluiten dit te doen en krijgen om 13.00 uur een bord vol met grote langoustines, rijst, salade, gebakken banaan en bier. We betalen wel wat te veel en worden enigszins getild, maar het smaakt desalniettemin perfect.

Het eten loopt hier trouwens gewoon rond op het strand! En valt naar beneden uit de amandelbomen.

We blijven de hele dag op het strand. Peet snorkelt wat af en vindt een 15 cm grote schelp die natuurlijk mee gaat naar Nederland.

De volgende ochtend op weg naar playa Siboney, in de buurt van Santiago de Cuba. De weg slingert zich door de bergen heen en het uitzicht is fantastisch!

We stoppen langs de kant van de weg bij een tentje en drinken een kop koffie. Daar zitten ook deze twee kinderen.

De bochtige weg gaat af en toe wel erg steil naar beneden, er komt een gevaarlijk stuk aan, dus je bent gewaarschuwd......

Na enige tijd zoeken, vinden we in Siboney een geweldige casa met een terras dat uitkijkt op zee. We besluiten hier 3 nachten te blijven als uitvalsbasis voor onze tochtjes in de buurt. We worden uitstekend verzorgd door Rafael en zijn vrouw kookt erg lekker. Diners worden geserveerd op het terras...en, nee dit is geen Photoshop, je hebt echt zicht op de zee EN de bergen.


Klik hier voor het vervolg, in de omgeving van Santiago de Cuba