9 Maart: rond Viňales

Na de middag gaan we te voet de vallei verkennen. De casa eigenaars (en ook ongeveer iedereen die je ontmoet) willen je graag op en paard hebben. Daar voelen we niets voor, we lopen liever. Hier een tabaksveldje tegen een Mogote aan.

En er staan toch aardige huisjes hier.

We worden meegetroond door de eigenaresse van het huisje hierboven naar haar tabaksschuur. En laat nu toevallig daar iemand sigaren aan het rollen zijn...Alle tabak moet worden verkocht aan de staat, maar als ze de kans krijgen verkopen ze liever aan de toeristen.

We lopen verder en zien in de verte een groepje paardrijdslachtoffers aankomen. Ze kijken erg ongelukkig en eentje roept "My ass hurts like hell!" Het boertje op de voorgrond is wel gewend aan toeristen...

Nog maar een tabaksschuur compleet met Mogote en een os ervoor.

Hier weten ze nog wat heldenverering is! Dit zijn 5 lokale kameraden die vast iest heldhaftigs hebben gedaan tijdens de revolutie. De biggen vinden het maar wat interessant.

Onze overbuurman heeft zijn eigen afgod op de veranda, compleet met kerstverlichting die 's avonds knippert. Het monsterlijke geval is 1 meter hoog.

Nee, dan ons eigen terras! Hier ontbijten we de volgende ochtend in het zonnetje. Jammer dat de mango's in de boom ernaast nog niet rijp zijn.

Klik hier voor het vervolg, cayo Jutìas