8 Maart: (naar) Havana

Na een fantastische tijd in playa Giron pakken we de koffers in en gaan richting "playas del Este". Dat zijn stranden ten oosten van Havana. Het leek ons een goed idee om daar kwartier te maken en van daar uit naar Havana te gaan. Niet dus. Het was erg moeilijk een casa te vinden, die daar duur en slecht zijn. Ook is (uit) eten daar niet al te makkelijk.
Maar uiteindelijk vinden we wat en gaan op weg naar Havana. We moeten door een tunnel, maar als we de weg vragen blijkt die afgesloten. Het is 28 kilometer om en die meneer wil ons de weg wel wijzen, hij heeft toch toevallig vrij. Ja ja, daar trappen we niet in. We vinden de juiste afslag en de je kunt 3 banen breed de tunnel door.
We parkeren de auto in Centro Havana en lopen neer Hotel Sevilla om een overzichtsfoto te maken.

In de beroemde "Bodegita del Medio" is net een optreden aan de gang.

Om de hoek komen we een "bekende" tegen. We hebben haar foto ook in de Lonely Planet zien staan. Voor wat centjes poseert ze welwillend.

We komen dan uit op de Plaza Cathedral, waar de cathedral San Cristobal staat. We zitten nu echt midden in het toeristencentrum en worden van alle kanten belaagd door "mannetjes" die iets van ons willen of iets willen aansmeren.

En natuurlijk fotogenieke mensen. Deze dame had even niet door dat peet een foto maakte. Ze schrok van de flits en krijste toen om geld. Toen we niet genoeg wilde geven gebood ze ons de foto te wissen, dus hebben we dit bijna gedaan om haar te sussen...Ze trapte er in en droop af.

Het is toch af en toe net Parijs, pleintjes, kerkjes, boekenstalletjes ....

En kleurrijke steltlopers op de Plaza Vieja die ook al geld wilden en het zeer opdringerig vroegen.

We schieten een plaatje en lopen snel de hoek om. Tot ons genoegen zien we daar een "peso-pizza" tentje. Deze pizza kan je met lokaal geld betalen en we zijn altijd op zoek naar dit soort "private enterprise"omdat ze overheerlijk en spotgoedkoop zijn (0,15 per stuk).

We genieten van onze pizza en het uitzicht in de straatjes.

Tja, en wat is nu specifiek Cuba? Fidel...

En natuurlijk honkbal. Op elke straat spelen jochies met een bal van kranten en een eind hout dit spelletje.. HOMERUN!

Je kunt wel foto's blijven maken hier.


Klik hier voor het vervolg, meer Havana