7 Maart: Bahia de Cochinas (Cueva de los Peces en Playa Giron)

We waren gisteren al verhuisd naar deze casa particular. Leuke casa, prima eten, goede gastheer (Luis) en gastvrouw (MaitÚ) en zoals je kunt zien, ruimte voor het autootje.

Vandaag doen we het rustig aan. We gaan in de ochtend naar een grot, 15 kilometer verderop. Die grot heet Cueva de los Peces (grot van de vissen) en ligt zo'n 100 meter landinwaarts.
De grot staat onder water in verbinding met de zee en is 70 meter diep.
We moeten ons een weg banen langs alle krabben die op het pad lopen om er te komen.
Vanaf de kant kun je de vissen zien zwemmen.

En met een snorkel op kan je ze nog wat beter bekijken. Maar oh, wat is het water berekoud. Adembenemend, letterlijk, dus blijft Peet niet al te lang snorkelen en bekijken we de visjes daarna nog even van de kant.

Na dit korte uitstapje rijden we weer terug naar ons dorp, playa Giron. Als je playa Giron binnenrijd wordt je met de neus op de historische feiten gedrukt. Hier wilden de imperialistische yankees in 1961 landen om Cuba te "bevrijden" van Fidel. En die hero´sche strijd heeft Fidel gewonnen en dat zal je weten ook.

Het museum slaan we over, veels te heet. Buiten staan wat tanks en deze stoere bommenwerper van Britse makelij.

Aan de rand van de varkensbaai ligt Hotel Giron. De gasten kunnen daar "binnendijks" zwemmen, al komt het water af en toe over de kant heen.

En, ja, de uitkijk is even naar beneden voor een sanitaire stop, dus nemen we snel een streng verboden foto. Dit is het meest zuidelijke puntje van de baai en nog altijd wordt er naar de vijand uitgekeken....

We lopen een stukje door, daar is namelijk ons lekkere strandje te vinden. We houden de vijand wel horizontaal in de gaten...


Klik hier voor het vervolg, op naar Havana