17 december, vervolg van de trip
Vanaf de grens in een echte taxi naar Koh Kong, waar we overnachten in het Riverside hotel. Ook dit alles zit bij het ticket inbegrepen.
Aangezien Koh Kong een erg klein plaatsje is hebben we de tijd gedood met een bezoek aan de kapper. Peet's haar werd echt te lang, haha.Helaas sprak de beste man geen Frans of Engels, alleen Khmer... En, ja dan krijg je wel eens misverstanden. Peet was niet ontevreden, maar het had ietjes....De volgende dag weer vroeg op, met de speedboat naar Sihanoukville.
4 uur varen over zee met een soort sigaar waarin ze knalhard van die fijne Kungfu films en soaps draaien, pffff. O ja, dit was het laatste wat we kregen voor die 25 euro...
Sihanoukville is een leuke badplaats en we zaten goed. Tussen ons en het strand de politie. Ja, die Fransen hebben hier veel invloed gehad.'s-avonds hebben we heerlijk gegeten op het strand bij kaarslicht.
De volgende ochtend was het na het (Franse) ontbijt wachten op de bus. En als je dan moet wachten kijk je om je heen. Iedereen rijdt hier op moterfietsjes, hele families....Naar Phnom Penh was een eitje, 4 uur maar in een bus gezeten. Onderweg genoten van het uitzicht op het platteland en om 5 uur waren we dan in ons hotel, Het Billabong hotel.


Klik hier voor het vervolg, Phnom Penh